Комисията за финансов надзор (КФН) изпрати писмо до Регулаторния орган

...
Комисията за финансов надзор (КФН) изпрати писмо до Регулаторния орган
Коментари Харесай

КФН предприе действия по казуса с фалита на Олимпик

Комисията за финансов контрол (КФН) изпрати писмо до Регулаторния орган на Кипър (Cyprus Securities and Exchange Commission - CySEC) с искане за спомагателна информация по отношение на желанието на Ur Trade Fix Ltd, капиталов медиатор, лицензиран да прави активност посредством определяне на клон на територията на Република България. Това излиза наяве от решение на КФН след извършено съвещание на 27 септември, съобщи БГНЕС.
Българският регулаторен орган уведомява и капиталовия медиатор Ur Trade Fix Ltd, че няма право да прави активност на територията на Република България до приемането в КФН на спомагателната информация от регулаторния орган на Кипър.
КФН изпраща писмо до Надзорния орган върху застраховането (Superintendent of insurance) на Република Кипър за даване на спомагателна информация по отношение на тяхното искане за предприемане на дейности за осъществяване на избрани заплащания и банкови преводи от банковата сметка на „ Застрахователна компания " Олимпик " – клон България” КЧТ.
Причината е искане за осъществяване на избрани преводи и заплащания от банковата сметка на застрахователния клон в България. В края на месец август кипърският осигурителен контрол изиска от българския клон на " Олимпик " да заплати дължими суми за своите чиновници, обществени осигуровки и употребени правни услуги.
Припомняме, че през август над 200 000 българи останаха без наложителната застраховка " Гражданска отговорност " поради банкрута на кипърското застрахователно сдружение. Щетите за българските водачи са над 9 млн. лв..
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР