Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) поиска обяснение от

...
Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) поиска обяснение от
Коментари Харесай

КЕВР подхвана ЕНЕРГО ПРО за токовите удари в Поликраище

Комисията за енергийно и водно контролиране ( КЕВР ) изиска пояснение от електроразпределителното сдружение " ЕНЕРГО-ПРО Варна " във връзка със сигналите за непрекъснатите токови удари и неприятното качество на услугата в село Поликраище , община Горна Оряховица.

Действията на КЕВР са по отношение на медийните изявления за многочислени случаи на влошено качество на доставяната електрическа сила на жителите на селото.

 Всекидневни токови удари мъчат жителите на село Поликраище
Всекидневни токови удари мъчат жителите на село Поликраище

Жител отчел близо 1 000 токови удара в границите на 40 дни

Комисията е изпратила писмо до сдружението, в което изисква да бъде предоставена информация за аргументите а нарушеното електроснабдяване. Според КЕВР нарушеното електроснабдяване накърнява правата на потребителите, нарушава естествения им темп на живот и може до докара до материални вреди за тях, както и до неприемливи обществени и здравни опасности. Копие на писмото е изпратено и до кмета на село Поликраище Марин Тодоранов.

В планувания в нормативната уредба период Комисията чака " ЕНЕРГО-ПРО Варна " ЕАД да показа разбор на аргументите за нарушеното електроснабдяване в обитаемото място и информация за предприеманите ограничения и периода , в който обстановката ще бъде нормализирана.

След като КЕВР получат желаната информация Комисията ще извърши разбор и при нужда , в осъществяване на контролните си функционалности, ще назначи инспекция на място за да бъде открито осъществяването на лицензионните отговорности на сдружението за обезпечаване на качеството на предоставяните услуги.

 Ще се увеличи ли енергийната беднотия у нас с новите цени за топло и ток?
Ще се увеличи ли енергийната беднотия у нас с новите цени за топло и ток?

Софиянци ще бъдат най-силно наранени от новите цени

КЕВР чака отговор и от " ЧЕЗ Разпределение България " АД по отношение на оповестените в медиите информации за влошено качество на електроснабдяването и в с. Врачеш , община Ботевград, което попада в обслужваната от сдружението територия. През предходната седмица регулаторът изиска от сдружението да даде писмени уточнения за аргументите за честите спирания на електроснабдяването и да предприеме незабавни ограничения за тяхното премахване. След приемане на отговора на " ЧЕЗ Разпределение България " АД КЕВР ще реши нуждата от осъществяване на инспекция на място.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР