Комисията проверява договора с Боташ“ като са заявили, че ако

...
Комисията проверява договора с Боташ“ като са заявили, че ако
Коментари Харесай

ЕК обсъжда с България таксата върху преноса на руски газ

Комисията ревизира контракта с „ Боташ “ като са декларирали, че в случай че има нарушаване, ще бъдат подхванати дейности

Европейската комисия/ЕК/ заяви, че разисква с България въвеждането на такса за преноса на съветски газ. Унгарското държавно управление още веднъж разкритикува през днешния ден " неочакваното нарастване на таксите за пренос на газ от страна на България " и го дефинира като неприятелски ход, който опонира на законите на Европейски Съюз.

Евродепутати от ръководещата в Унгария партия на Виктор Орбан ФИДЕС са изпратили писмо до Европейската комисия, в което акцентират, че ще защитят суверенитета на Унгария със или без помощта на Европейска комисия.

" Оценяваме и обсъждаме с българските управляващи въвеждането неотдавна на тази мярка ", съобщи представителят на комисията Леа Зубел на конференция.

По думите ѝ глобите на Европейски Съюз против Русия се дефинират, утвърждават и преразглеждат на европейско ниво от началото на съветското нахлуване против Украйна.

" Европейски Съюз би трябвало да остане обединен в поддръжката си за Украйна ", съобщи представителят.

По мотив известията, че Европейска комисия прави инспекция на съглашението сред България и турското сдружение " Боташ ", представителят удостовери, че тази инспекция е реалност.

" Можем да потвърдим, че изпратихме искане за даване на информация. Комисията следи доста деликатно този въпрос и е в контакт със съответните управляващи и организации. Нашата цел е да следим за спазването на европейските правила за пазара на сила. В случай на признаци за отклонения, в това число за нарушение на европейските антитръстови правила, няма да се поколебаем да вземем съответните ограничения ", означи представителят на Европейска комисия.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР