Комисията по транспорт на Европейския парламент одобри реформата на сектора

...
Комисията по транспорт на Европейския парламент одобри реформата на сектора
Коментари Харесай

Транспортната комисия в Европарламента отсвири българските поправки в пакет „Мобилност“


Комисията по превоз на Европейския парламент утвърди промяната на бранша на автомобилния превоз, написа формалния уебсайт на Европарламента, съобщи БГНЕС.

В по-ранно гласоподаване комисията не разреши законопроектът да бъде допълван, което желаеха България, прибалтийските републики, Румъния, Полша, Малта и Кипър.

В формалното изказване написа: “Потвърждавайки решението си от януари, комисията по превоз и туризъм на Екологичен потенциал поддържа на второ четене трите досиета от пакета за обществено законодателство и достъп до пазара. Предложенията на докладчиците бяха признати без промени с:

30 гласа „ за “, 19 гласа „ срещу “ и 0 гласа „ въздържал се “ за разпоредбите за командироването на водачите.

33 гласа „ за “, 15 гласа „ срещу “ и 1 гласа „ въздържал се “ за разпоредбите за интервалите за почивки

33 гласа „ за “, 16 гласа „ срещу “ и 0 гласа „ въздържал се “ за разпоредбите за достъп до пазара и каботаж. ”

Гласуваното през днешния ден не значи, че новият закон влиза в действие под формата, която България и останалите 8 страни не утвърждават.

Целият Парламент ще гласоподава промяната по време на юлската пленарна сесия. Новите правила ще се смятат за утвърдени, в случай че не бъдат гласувани промени с безусловно болшинство на пленарната сесия (т.е. с най-малко 353 гласа).

Правилата за командироване ще се ползват 18 месеца след влизането в действие на правния акт. Правилата по отношение на времето за почивки, което включва прибирането на превозвачите, ще се ползват 20 дни след влизането в действие на акта. Правилата по отношение на връщането на камионите и други промени в разпоредбите за достъпа до пазара, ще се ползват 18 месеца след влизането в действие на акта по отношение на достъпа до пазара за транспорти на товари.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР