Комисията по транспорт и туризъм в Европейския парламент отхвърли вчера

...
Комисията по транспорт и туризъм в Европейския парламент отхвърли вчера
Коментари Харесай

Петър Курумбашев: Рано е да бием тъпана, предстои гласуване в пленарна зала

Комисията по превоз и туризъм в Европейския парламент отхвърли през вчерашния ден предлаганите промени в Пакета „ Мобилност “, против които се бяха оповестили българските превозвачи. Няма да важат наредбите, които бяха измежду най-оспорваните от българския транспортен отрасъл.

Стратегическият пробив, реализиран по време на това гласоподаване, е Директивата за командированите служащи да не се ползва по отношение на интернационалния превоз, съобщи в предаването „ Преди всички “ евродепутатът Петър Курумбашев от Прогресивния алианс на социалистите и демократите, член на транспортната комисия. „ От друга страна се споделя, че тази инструкция ще се ползва още от първия ден за каботажа. Така че едното е добре за нас, другото не е добре за нас “, изясни Курумбашев.

Относно използването на кабините за отмора Курумбашев посочи, че е било гласувано седмичната отмора и понижената седмична отмора да се употребяват в хотел или друго място, обезпечено от работодателя:

„ Хубавият миг за нас е, че не е наложително да се употребяват у дома, а че може да се употребяват или у дома, или на място, посочено от водача. Това е дефиницията за която дълго време се борихме. “ 

Петър Курумбашев подчертава върху несъгласие сред тази и друга норма поради заложеното условие на всеки три седмици да има най-малко едно натоварване и разтоварване в държавата-членка на регистрация, т.е. в случай че отпада условието за връщането на водача, то остава условието за връщане на камиона, което Курумбашев дефинира като необичайно.

Резултатът от гласуването във водещата транспортна комисия е доста по-различен от този в Комисията по претовареност и обществена политика, акцентира Петър Курумбашев. Предстои третото гласоподаване - в пленарната зала, по тази причина е доста рано да се бие тъпана, посочи той. По думите му, мачът свършва, когато съдията свири в края на 90-те минути или в края на продълженията:

„ В момента сме към края на второто полувреме във връзка с Народното събрание. Да забележим по какъв начин ще преминат в пленарна зала всички тези 7-8 гласувания, от които 3-4 са съществено в наша изгода, 3-4 не са в наша изгода. “

Курумбашев допусна, че гласуването в Народното събрание може да стане в границите на актуалната сесия - през юли. 
Цялото изявление слушайте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР