Комисия в Европейския парламент отхвърли закона на блока за защита

...
Комисия в Европейския парламент отхвърли закона на блока за защита
Коментари Харесай

Законът за природата на ЕС е на ръба след вот в комисия на Европарламента

Комисия в Европейския парламент отхвърли закона на блока за отбрана на природата, а най-голямата група в законодателния орган на Европейския съюз води акция за блокирането му в решаващо гласоподаване идващия месец, съобщи " Ройтерс ".

Законопроектът за възобновяване на повредената среда - който има за цел да възвърне природата на 20% от сушата и морето в Европейски Съюз - се сблъсква с враждебната реакция на групата на Европейската национална партия (ЕНП) в Европарламента, която прикани за отхвърлянето му.
Във вторник 44 депутати гласоподаваха " за ", а 44 бяха " срещу ", което значи, че той не получава поддръжката на болшинството. Законопроектът в този момент се насочва към гласоподаване в пленарната зала на Европейския парламент на 11 юли, където несполучлив опит да завоюва утвърждението на болшинството би унищожил предлагането.
" Европейската комисия би трябвало да стартира работа отначало и да показа нов текст, по-добре направен и зачитащ упованията на европейците ", сподели депутатът от ЕНП Ан Сандер в туит.

Брюксел предложи корекции в закона, с цел да отговори на опасенията, само че отхвърли да отдръпна предлагането си, което съгласно него е незабавно належащо, с цел да се вземат ограничения против упадъка на естествените местообитания в Европа, 81% от които са класифицирани като такива в неприятно положение.

Поддръжници от други парламентарни групи обявиха, че ще се опитат да се обединят, с цел да намерят компромисно съглашение преди гласуването в цялостен състав на Народното събрание.

 Година преди евроизборите Година преди евроизборите " цунамито " от зелени закони на Европейски Съюз се сблъска със опозиция

" С този закон ние подсигуряваме продоволствена сигурност и неоспоримо усъвършенстване на природата в интерес на фермерите, животновъдите и риболовците ", сподели Сезар Луена, водещ договарящ от Народното събрание.

Съпротивата на ЕНП се концентрира върху опасенията, че законът ще навреди на фермерите и ще заплаши продоволствената сигурност. Тези изказвания бяха отхвърлени от хиляди учени.

Правилата бяха подложени на критика и от някои държавни управления, в това число тези на Ирландия и Белгия, която предизвести, че Европейски Съюз постанова прекалено много регулации върху промишленостите.

Въпреки това страните от Европейски Съюз реализираха единодушие за позицията си по законопроекта за природата предходната седмица - и изисквайки повече пари от Европейски Съюз в поддръжка на фермерите за възобновяване на природата, само че подкрепяйки общите му цели.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР