Комисарят по вътрешния пазар на Европейския съюз Тиери Бретон публично

...
Комисарят по вътрешния пазар на Европейския съюз Тиери Бретон публично
Коментари Харесай

Първо USB-C, а сега и това? ЕС призовава Apple да отвори своята екосистема за конкуренцията

Комисарят по вътрешния пазар на Европейския съюз Тиери Бретон обществено прикани изпълнителния шеф на Apple Тим Кук да отвори хардуерната и софтуерната екосистема на компанията за конкуренцията.

След частна среща с Кук в Брюксел Бретон съобщи следното:

„ Следващото предизвикателство пред Apple и другите огромни софтуерни компании според Закона за цифровите пазари (DMA) е да отворят вратите си за съперниците. Независимо дали става въпрос за електронни портфейли, браузъри или магазини за приложения, потребителите, които употребяват iPhone на Apple, би трябвало да могат да се възползват от конкурентните услуги на другите снабдители “.

Законът на Европейски Съюз за цифровите пазари има за цел да ограничи въздействието на огромните софтуерни компании. Законът дефинира листата с дейности, които Apple и другите софтуерни компании могат и не могат да подхващат, с цел да засилят конкуренцията.

Очаква се, че Apple може да добави опция за евакуиране на приложения за iPhone и iPad в Европа освен от App Store посредством актуализация на iOS, както се изисква от новия закон.

Бретон разкритикува причините на Apple, че сигурността и неприкосновеността на персоналния живот са аргументите компанията да пази своята затворена екосистема:

„ Регламентът на Европейски Съюз предизвиква нововъведенията, без да прави компромис със сигурността и неприкосновеността на персоналния живот “ – съобщи европейският комисар.

Apple отхвърли да отговори на последните изявления на Бретон.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР