Комисарят по външната политика на ЕС Федерика Могерини, която е

...
Комисарят по външната политика на ЕС Федерика Могерини, която е
Коментари Харесай

Федерика Могерини призова Конгреса на САЩ да спазва иранското ядрено споразумение

Комисарят по външната политика на Европейски Съюз Федерика Могерини, която е на посещаване във Вашингтон, прикани Конгреса на Съединени американски щати да съблюдава иранското нуклеарно съглашение, което бе сложено под въпрос от президента Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила, съобщи Франс прес.

На 13 октомври Тръмп отхвърли да удостовери, че Иран съблюдава съглашението, без да го денонсира публично. Тази процедура трансферира топката в полето на Конгреса, приканен от президента да втвърди текста. Тръмп заплашва Съединени американски щати да се отдръпват от съглашението, в случай че настояванията му не бъдат задоволени. Американски конгресмени оповестиха, че приготвят законопроект с към момента неразбираемо наличие.

"Казах на членовете на Конгреса, че Съединени американски щати би трябвало да съблюдават съглашението и имам гаранции от тях, от няколко души, че работят точно в този дух. Получих ясни сигнали, че задачата е Съединени американски щати да продължат да съблюдават съглашението ", сподели Могерини след срещи с представители на Конгреса

.Тя не пожела да разяснява наличието на готвения законопроект, който съгласно редица наблюдаващи се равнява на едностранно предоговаряне и затова на нарушаване на подписаното от Иран съглашение с огромните сили (САЩ, Китай, Русия, Франция, Англия и Германия). "Предоговарянето не е вид, даже единствено на част от съглашението ", предизвести тя. Европейски Съюз е подготвен да помогне на американските законодатели да намерят решения, които са съвместими със спазването на съглашението, сподели Могерини.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР