Комисар Дарин Димитров, директор на Регионална дирекция Пожарна безопасност и

...
Комисар Дарин Димитров, директор на Регионална дирекция Пожарна безопасност и
Коментари Харесай

„Пожарникар на годината“ стана един от ръководителите на евакуацията от „Вера Су“

Комисар Дарин Димитров, шеф на Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ – Добрич, получи премията „ Пожарникар на годината “. Той е един хората, управлявали на място интервенцията по евакуацията на деветимата моряци от заседналия край водите на Камен бряг транспортен съд „ Вера Су “. 

Наградата му беше връчена от министъра на вътрешните работи Бойко Рашков на гала в постройката на Министерство на вътрешните работи. Комисар Димитров благодари за гласуваното доверие и съобщи, че всички наградени ще положат още по-големи старания да защитят дадената им висока оценка.
 БГНЕС

 БГНЕС
Пред медиите Димитров разяснява, че евакуацията на моряците е била обстановка, с която за пръв път той и неговите сътрудници се сблъскват. По думите му спасителите са имали терзания, дейностите по изтегляне да не се случат в миг, в който заседналият транспортен съд стартира да се отделя от брега. Той означи значимостта на екипната работа и подготовката при дейностите на чиновниците от Главна дирекция „ Пожарна сигурност (ГДПБЗН).

Министър Бойко Рашков съобщи, че Министерство на вътрешните работи ще продължи да поддържа напъните на ГДПБЗН за възобновяване и възстановяване изискванията на труд на пожарникарите. От първостепенно значение е през тази година да продължи обезпечаването на модерни средства за отбрана на оперативните чиновници. Той добави, че през 2021 година чиновниците на дирекцията са реагирали на над 55 хиляди сигнала, като избавени са били 178 души, живота на които е бил в директна заплаха.

„ Огромната активност осъществявана от пожарните и избавителни екипи, както и провокациите, пред които ни изправя нашето съвремие, постановат да се подхващат съответни и енергични стъпки за промяна на Главната дирекция. Тази смяна ще бъде в изгода както на българското общество, по този начин и на чиновниците “, уточни министър Рашков. Той добави, че ще продължи поддръжката за основаване на доброволни отряди и изрази убеденост, че ще бъде ускорена работата по построяването и реализирането на краткотрайни системи за обявяване на жителите.
 БГНЕС
По време на церемонията, в направление „ Контролна активност “ бяха наградени инсп. Желязко Желязков от Районна служба-Варна и инсп. Галин Георги Районна служба-Велики Преслав. В направление „ Спасителна активност “ награди получиха - ст. инсп. Димитър Желев от Районна служба-Велико Търново, взел участие в спасяването на две деца паднали в река, както и на жена, паднала от Балдуиновата кула при крепостта „ Царевец “, и мл. специалист Цветелин Василев от Районна служба-Ветово, съумял да спре приключване на гориво от дерайлирали цистерни от влакова комбинация.

За „ Пожарогасителна активност “ награди получиха инсп. Божидар Василев от Регионална дирекция-Плевен и гл. инсп. Петър Петров, шеф на бранш от Регионална дирекция-Пловдив. Награда за принос в развиването на пожарната сигурност и отбрана на популацията беше присъда на инсп. Йордан Генов от Регионална дирекция-Габрово. Ръководството на Министерство на вътрешните работи връчи и две групови награди – на чиновниците в пожарната работа във Варна, взели участие при избавителната евакуация на екипажа от кораба „ Вера Су “, както и на пожарникарите от Благоевград, взели участие при евакуацията на 28 души от жилищен блок, в който е зародил пожар.
 БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР