Коментарът на Алтун идва на фона на опасенията от глобална

...
Коментарът на Алтун идва на фона на опасенията от глобална
Коментари Харесай

Оперативен център в Истанбул помага за износа на украинско зърно

Коментарът на Алтун идва на фона на опасенията от световна продоволствена рецесия поради блокираните тонове зърно поради войната в Украйна. Турция пое ангажимент да бъде посредник в разрешаването на спора и да се опита да освободи пшеницата.

По думите на Алтун е реализиран консенсус за основаването на сходен действен център в Истанбул, който да се занимава с износа.

" Изиграхме ролята на медиатор и вследствие на нашите договаряния беше реализиран консенсус за основаването на действен център в Истанбул. Надяваме се, че корабите, натоварени със зърно, ще изоставен допустимо най-скоро ", сподели представителят на Ердоган пред италианското издание.

Той добави, че Турция отдава огромно значение на безвредното осъществяване на този развой и предотвратяването на всевъзможни произшествия.

Алтън приказва и за ролята на Турция във войната сред Русия и Украйна. По думите му Анкара се стреми да предизвиква " справедливия мир " при всевъзможни условия и насочи рецензии към някои страни, които се застъпват за продължаваща война, която да докара до привършване на бойния капацитет на Москва.

Съветникът на Ердоган сподели, че Турция няма да се причисли към глобите против Москва, в случай че не бъдат наложени на равнище Организация на обединените нации.

Според турското министерство на защитата срещата е протекла в " градивна и доста положителна атмосфера ", а участниците в нея обявиха, че са постигнали съглашение за осъществяване на четиристранни договаряния с Украйна и Организация на обединените нации. В същото време Министерството на външните работи на Украйна не удостовери това съглашение.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР