Коментарът може да е един-единствен - ВСС е част от

...
Коментарът може да е един-единствен - ВСС е част от
Коментари Харесай

ГЕРБ не коментира спрения часовник във ВСС, за ДБ - доказателство да няма главен прокурор

" Коментарът може да е един-единствен - Висш съдебен съвет е част от правосъдната власт и взима самичък решенията си. Нашата роля е в законодателната самодейност и там завършва. Вмешателство не упражняваме. " Такъв блиц коментар направи младото правно острие на ГЕРБ Рая Назарян във връзка с траялото близо 14 часа без резултат съвещание на Висшия правосъден съвет, което не съумя да вземе решение по точката за премахване на основния прокурор Иван Гешев.

Случилото се във Висш съдебен съвет е следващо доказателство за това, че изобщо в устройството на правосъдната власт не би трябвало да участва фигурата на основния прокурор. Тази отколешна теза на политическата си мощ преповтори пък депутатът от ПП/ДБ и някогашен правосъден министър Надежда Йорданова.
 Членове от Висш съдебен съвет се оплакаха от напън
Членове от Висш съдебен съвет се оплакаха от напън

Представиха претекстовете за какво се отхвърлят от уволнението на Гешев

Това демонстрира какъв брой наложителна е дълбока правосъдна промяна в България. Това, което се разви пред очите ни, още веднъж сподели, че институцията на основния прокурор е несъответстваща на това, от което има потребност обществото, тъй като основния прокурор се занимава с всичко друго, с цел да има обективно, всестранно гонене на всяко едно закононарушение, изключително такова от огромен публичен интерес. Това, което наблюдавахме през вчерашния ден, имаше доста малко общо с правото ", разяснява Йорданова.

Тя отхвърли да направи прогноза по какъв начин ще се развие процедурата по отстраняването на Гешев, само че изрази озадачение от това, че членове на Висш съдебен съвет се отказали от на основния прокурор.

" Лакърдия ", по този начин пък с една дума окачестви случилото се Делян Пеевски от Движение за права и свободи.
 Ясен Тодоров: Гешев бе опрян до стената, разпръснат, безреден, само че не се съобщи
Ясен Тодоров: Гешев бе опрян до стената, разпръснат, безреден, само че не се съобщи

Емоционалният потрес след атентата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР