Разкрита е организирана престъпна група, завоалирала престъпленията си като строителна

...
Разкрита е организирана престъпна група, завоалирала престъпленията си като строителна
Коментари Харесай

Четирима мними строителни предприемачи са задържани при акция на МВР и прокуратурата

Разкрита е проведена незаконна група, завоалирала закононарушенията си като строителна активност . Това оповестиха на взаимен брифинг от полицията и прокуратурата във Варна.

Говорителят на Окръжна прокуратура- Варна Радослав Лазаров съобщи, че са арестувани четири лица. По думите му те са се представяли за строителни бизнесмени и са поемали отговорност да извършат поправки действия. Той добави, че след договаряне на цена за работата, подсъдимите са променяли изискванията, като посредством насила и закани са карали потърпевшите да им доплащат.

Лазаров уточни, че групата е работила най-малко от две години. Той означи, че мнимите бизнесмени са арестувани за период до 72 часа. Предстои по отношение на тях да бъде импортирано искане за взимане на мярка за неотклонение " задържане под стража ".

Лазаров добави, че незаконната група е нанесла вреди в огромни размери на потърпевшите. Той посочи, че " строителите " са рекламирали активността си посредством брошури, разгласи и реклами във фейсбук.

Ръководителят на ОДМВР-Варна старши комисар Андрей Ангелов съобщи, че групата се е възползвала най-вече от възрастни самотно живеещи хора. Той уточни, че измамниците са работили на територията на област Варна, както и в област габрово. Ангелов акцентира, че съвсем всички са престъпно проявени . Един от арестуваните е осъждан за машинация, добави той.
 Разследват скица за строителни измами в страната
Разследват скица за строителни измами в страната

Разследването се води от Окръжната прокуратура във Варна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР