Коментарът е препубликуван от .Когато ударят ближния ти по бузата,

...
Коментарът е препубликуван от .Когато ударят ближния ти по бузата,
Коментари Харесай

Когато ударят ближния ти по бузата...

Коментарът е препубликуван от ".

Когато ударят близък ти по бузата, обърни му главата да го ударят и по другата!

(деонтологично)

Заглавието припомня за казаното от Христос съгласно Евангелието от Матея (5:39). Но не съответствува с него, за да синтезира виковете на голям брой наши ближни от България: " Мир! Между Украйна и Русия! Мир в този момент и мир незабавно! "

Бият ближните ни от Украйна - а тези наши ближни от България ги поучават да се оставят на ближните ни от Русия да ги бият още. Да ядат те пердах в името на Мира нине и присно - а в случай че ги глътне Русия, и во веки веков.

В настоящия миг този " пердах " е убийства - на бойци, както и на деца още в майки и към този момент новородени, на просто дребни деца, на пубери, на млади мъже и дами, на зрели мъже и дами, на старци и старици, на заболели и здрави, вменяеми и невменяеми хора. И на животни, домашни и диви, застигнати на полето и в гората, или държани за показ в зоологическите градини. (Някои прибавят и " ликвидиране на природата " и това е умно и далновидно, само че до момента в който гинат творения, сподобени със смъртна болежка, с смут и обезсърчение до осквернение, на мен някак не ми иде екологичното мислене.)
- Ами да, и ние по този начин споделяме, всичко това е извънредно, таман по тази причина желаеме Мир!

Сиреч, таман по тази причина горепосочените убийства би трябвало да продължат, та да им пристигна акълът на тия наши украински ближни да си сменят ориентацията - тяхната ориентировка към война (неправилна) с " нашата " ориентировка към Мир (единствено правилна).

Да си сменят неверната ориентировка - и тогава Мирът ще отбърне нова страница. И за начало ще постави завършек на всекидневните всеобщи убийства на бойци, хора и животни. Убийства отново ще има, то се знае, нашите ближни от Русия се ръководят посредством убийства на ръководените от страна на ръководещите - само че не на всички, естествено, а единствено на тези от тях, които не са по волята на ръководещите, по-точно на Управляващия.

 Евангелие съгласно ПилатС код 10Dnevnik получавате най-малко 10% отстъпка

Така че е на практика сигурна прогнозата, че смъртността измежду животните и децата внезапно ще намалее. Но няма да има никаква дискриминация, тъй като - по принцип и процедура - на управнически убийства подлежат всички управнически обекти на Руската федерация без разлика. Очаквано обаче нашите ближни новоруси от някогашната така наречен " Украйна ", рожба на въображението на " груповия Запад ", ще се постанова да бъдат подлагани на управнически убийства с релативно по-голяма периодичност, по всепонятни аргументи. Дали като функционалност от историческото време кривата на управническите убийства последователно ще стане по-плоска и ще се трансформира в някаква нормала, близка до хоризонталата, не можем да предвиждаме, защото не разполагаме с задоволително дълъг тренд; а видяхме какъв брой наивни излязоха прогнозите въз основа на краткотрайния спад след гибелта на Сталин.

Засега тези наши ближни от България, които викат за Мир, единствено не желаят да даваме на украинските си ближни оръжия срещу съветските ни ближни. И им викат да престанат да желаят! Прокрадва се обаче интуицията, че биха желали и да им сграбчат главата, не с цел да я изтръгнат (политиката е изкуство на вероятното!) - а с цел да извърнат и другата им буза, да е по-сгодно на нашите ближни от Русия да удрят. Но тук данните не стигат даже за интуитивна догадка, по тази причина оставаме в границите на интуитивната импресия.

Седмото самодоволство съгласно Христос на евангелист Матей е " Блажени миротворците ". Трябва ми цялата ми религия в положителното и в индивида, с цел да допускам, че Викането за Мира на нашите ближни от България е стимулирано от желанието им да се нарекат Божии чада. А не от леност на мозъка и подлост на възприятията, от откровена лакейщина, от почтено лице към Небето, до момента в който ръката я тегли да шари по трупове. И колкото огромна религия в положителното и в индивида да имам, не ми стига за това. На вас - стига ли ви?!

Рубриката “Анализи ” показва разнообразни гледни точки, не е наложително изразените отзиви да съответстват с публицистичната позиция на “Дневник ”.
Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР