Коментар на Дахер Ламот, сириец, който живее в България и

...
Коментар на Дахер Ламот, сириец, който живее в България и
Коментари Харесай

Дахер Ламот: Синдромът на Бившия комунист- настоящ атлантик”

Коментар на Дахер Ламот, сириец, който живее в България и работи за огромна интернационална компания. Той е известен анализатор, блогър и коментатор в обществените мрежи.



Понеже когнитивните науки стават все по-популярни и доста хора започнаха да употребяват от ден на ден термини като " когнитивен дисонанс ", " користолюбие към статуквото ", " резултат на Дънинг-Крюгер ", аз предлагам да се вкара още един подобен термин, който в действителност сплотява всички мисловни недостатъци и комплекси в едно. Предлагам да го назовем синдром на " Бившия комунист- сегашен атлантик ", или " Ефектът на Инджев-Дайнов ".

Не знам дали сте забелязали, само че безусловно постоянно най-истеричните " фоби " са някогашни " фили ",

нещо като еничарите в Османската империя, които се трансформирали в най-жестоките и злобни бойци против някогашните " свои ". Подчертавам, безусловно, но безусловно ВИНАГИ е по този начин. Затова имаме такива екземпляри, които през вчерашния ден са били най-послушните и злобни доносници и сътрудници на Държавна сигурност, или деца на върли и сервилни комунисти, редактори на комунистически издания и " борци против капитализма ", а през днешния ден са изпаднали в тотална нервност антикомунисти и русофоби. Няма даже и миг, в който тези хора да не покажат ненавист и завист. Благосъстоянието им напълно се гради върху привилегиите, които са имали едно време при остарелия режим, учили са в чужбина с помощта на сервилността на мама и тате, до момента в който останалите не са могли даже да излязат оттатък границите. Всичките им трофеи са с помощта на тези привилегии.



Това са хора, които са подготвени да насъскват и генерират удивителна огромна завист. Обикновено най-злобни са най-страхливите, най-некадърните, просто тъй като знаят, че без Системата те няма да са нищо, не са способни да работят действителна работа или да основат нещо без връзки, подбутване или грантове. Те са подвластни от Системата и се стараят по всякакъв начин да покажат своето фанатично раболепство.

Сякаш Новата система е закупила остаряла корпорация с всичките й мрежи и доноснически личен състав, единствено им е сменила облеклата и ги е пуснала отново в деяние, с нови указания, които те безропотно да извършват. Не е мъчно, те постоянно са го правили.

Освен това те знаят, че масите страдат от пристрастия към статуквото.

Преклонението пред мощния, пред господаря.

Получава се нещо като синдрома за известност в учебните заведения, в които учениците по никакъв начин не желаят да са непопулярни, по тази причина гледат да заобикалят борби с известното и с носителите им, с тарторите, известните. Получава се една еднообразно мислеща маса от безхарактерни и безволеви почитатели. Те даже няма потребност да се изричат, мнението им е към този момент известно, по всеки въпрос, по всяка тематика. Мисленето им е толкоз монотонно и предсказуемо, че даже няма смисъл да се мъчат.

Та задачата на тези хора е да набият пироните на " confirmation bias ". Да търсят и да изсмучат от пръстите им всяко нещо, което да ви накара да ненавиждате посочения от Господарите притивник, в това число и мърсотията отдолу под ноктите. Независимо по какъв начин се споделя Господаря или Противника, и по какъв начин си разменят местата във времето.

И аз като считам, че сегашната ненавист е неестествена, набита извън, нездравословна и плашеща, и че има доста нюанси, които не се означават, и че няма положителни и неприятни, а единствено гонене на ползи, не значи, че съм заплатен като вас, хората с умствените синдроми.

Затова тези ходещите клишета, дано се погледнат първо себе си, преди да упрекват другите, не всички са като ТЯХ, сервилни и послушни. Със съответните облаги.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР