Комбинираната пазарна стойност на капитала на 10-те компании на Adani

...
Комбинираната пазарна стойност на капитала на 10-те компании на Adani
Коментари Харесай

Пазарната стойност на изпадналата в затруднение Adani Group падна под $100 милиарда

Комбинираната пазарна стойност на капитала на 10-те компании на Adani Group падна под $100 милиарда. Причината: изпадналият в усложнение конгломерат се пробва да успокои вложителите след изтекъл отчет за манипулиране на пазара, оповестява Bloomberg.

Компанията към този момент загуби над $136 милиарда пазарна капитализация от 24 януари досега, когато основаната в Съединени американски щати Hindenburg Research разгласява отчета, в който се твърди, че има счетоводни измами и манипулиране на акции. Adani Group отхвърля изрично тези изказвания.
 Снимка 522548
Източник:

Милиардерът Гаутам Адани и неговите компании наеха правни и информационни екипи, понижиха разноските и изплатиха дълг, до момента в който се пробват да успокоят търговците.
 Норвежкият фонд NBIM се избави от активите на упрекнатата в измами Adani Group
Най-големият в света капиталов фонд се избави от активите на упрекнатата в измами Adani Group

От измамата могат да бъдат наранени и огромни компании в разнообразни страни

Въпреки че акцията върна доларовите облигации на конгломерата от затруднена територия, продължаващата ликвидация на акции е индикация, че са нужни повече дейности.

Конгломератът притегли интернационалните купувачи на облигации за над $8 милиарда през последните години, като в същото време се обърна към световни банки за най-малко още толкоз заеми в задгранична валута, излиза наяве от данни, събрани от Bloomberg.   

Този месец норвежкият фонд Norges Bank Investment Management (NBIM), поделение на Централната банка на Норвегия и най-големият държавен капиталов фонд в света, се отърва от всички активи в групата компании на индийския мултимилиардер Гаутам Адани - Adani Group.

Стойността на продадените активи се прави оценка на към $200 милиона. NBIM притежаваше до напълно скоро акции на компанията Adani Total Gas на стойност $83,6 милиона $, акции в Adani Ports & Special Economic Zone за $63,4 милиона и в Adani Green Energy - скъпи бумаги за $52,7 милиона.

Преди по-малко от месец Гаутам Адани и неговата разрастваща се империя от сила до пристанища изглеждаха непоклатими. Сега, изобличителна офанзива на късите продавачи накара милиардера да претърпява най-тежката рецесия в корпоративния си живот.

Нещо повече - повдига по-големи и по-мрачни въпроси по отношение на доверието в Индия като световен мотор на растежа и дестинация за интернационалните вложители.
 Удар за $50 милиарда: Разследване срина Adani Group
Удар за $50 милиарда: Разследване срина Adani Group

Според Hindenburg Research фирмите от групата са били въвлечени в пазарни и счетоводни манипулации
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР