Командирът на Черноморския флот на Русия, за когото Украйна твърди,

...
Командирът на Черноморския флот на Русия, за когото Украйна твърди,
Коментари Харесай

Обрат: “Убитият“ от Украйна командир на Черноморския флот се появи във видео

Командирът на Черноморския флот на Русия, за който Украйна твърди, че почина при скорошен ракетен удар, се появи във видео, публикувано от съветското министерство на защитата.

По-рано тази седмица Киев съобщи, че е умъртвил адмирал Виктор Соколов и 34 офицери при невиждан удар по военноморския щаб на флота в анексирания Кримски полуостров предходната седмица.

Соколов беше сниман във военна униформа да участва посредством видеовръзка на съвещание, извършено и управлявано от министъра на защитата Сергей Шойгу.

Breaking: Ukraine has claimed the commander of Russia's Black Sea fleet, Admiral Viktor Sokolov, was killed during an attack on Friday.
— GordonsNews (@NewsGordons)
Министерството на защитата популяризира изказване, в което не се загатва името на Соколов, в което се споделя, че срещата се е състояла по-рано денем.

В осемминутното видео, публикувано по-късно от министерството, Соколов се появява на екрана няколко пъти, без да приказва.

Минути преди публикуването на изказването Кремъл съобщи пред кореспонденти, че не разполага с " никаква информация " по отношение на статута на командира и отклони въпросите към Министерството на защитата.

В деня на нападението то съобщи, че един военнослужещ е липсващ, откакто в началото заяви, че един човек е бил погубен.

Ударът е сериозен удар за Москва, която през последните месеци претърпя поредност от набези против стратегически значимото пристанище Севастопол.

Крим беше анексиран от Русия през 2014 година и е основен боен и логистичен център за армията на Москва. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР