Колумбийският флот спаси мъж от Доминика, оцелял 24 дни на

...
Колумбийският флот спаси мъж от Доминика, оцелял 24 дни на
Коментари Харесай

Мъж оцеля 24 дни на лодка в Карибско море

Колумбийският флот избави мъж от Доминика, оживял 24 дни на дрейфуваща лодка в Карибско море , оповестява " Асошиейтед прес ".

През това време мъжът се изхранвал единствено с кетчуп, чесън на прахуляк и подправки на кубчета.

47-годишният Елвис Франсоа написал думата " помощ " на британски на корпуса на платноходката. Тя била видяна от въздуха, на 120 морски благи северозападно от полуостров Гуахира, и Франсоа бил избавен и откаран до пристанищния град Картахена от преминаващ търговски транспортен съд.

Мъжът обяснил пред колумбийските управляващи, че премеждието му почнало през декември, когато теченията отнесли платноходката му в морето, до момента в който той я ремонтирал край остров Сейнт Мартин в нидерландските Антили, където живее.

" Позвъних на приятелите си и те се пробваха да се свържат с мен, само че изгубих сигнала. Не ми остана нищо друго, с изключение на да седнал съм и да очаквам ", споделя Франсоа във видео, публикувано от колумбийския флот.

Той разяснява, че нямал друга храна с изключение на кетчуп, чесън на прахуляк и подправки на кубчета.

Командир Карлос Урбано Монтес посочи, че Франсоа е събирал дъждовна вода с забрадка . Той уточни, че макар че мъжът е измършавял, той е бил положително здраве, когато са го намерили.

Във видеозаписа Франсоа споделя и че е трябвало непрекъснато да изгребва водата от лодката, с цел да не потъне. Той се опитал да възпламени и огън, с цел да изпрати сигнал за помощ, само че не съумял. Накрая забелязал прелитащ аероплан и му алармирал с огледало . Самолетът го видял при наново прехвръкване над региона, в който се намирала платноходката.

" В един миг изгубих вяра и се замислих за фамилията си. Благодаря на бреговата защита. Ако не беше тя, в този момент нямаше да описвам тази история ", акцентира Франсоа.

Урбано Монтес съобщи, че платноходката е била изоставена в морето, откакто мъжът е бил избавен от комерсиалния транспортен съд.

Франсоа е минал медицински обзор и е предаден на имиграционните управляващи, които да го върнат вкъщи му в Доминика.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР