Колкото и успял да си, това не е гаранция, че

...
Колкото и успял да си, това не е гаранция, че
Коментари Харесай

56-годишният китайски милионер, който има 27 безуспешни опита да влезе в колеж

Колкото и съумял да си, това не е гаранция, че не можеш да се провалиш. На това ни учи историята на на 56-годишният китайски милионер Лианг Ши, който се е провалил на прословутия приемен изпит за лицей в страната за 27-ми път, оповестява Business Insider.

На Лианг несъмнено не му е нужни да учи в лицей, с цел да успее в кариерата. В края на краищата той има личен бизнес със строителни материали и е милионер, само че постоянно е имал фантазия да отиде в лицей.

За да се сбъдне неговата фантазия, Лианг би трябвало да се яви на народен приемен изпит за банкет в лицей един път годишно, или така наречен gao kao, който е нещо сходно на SAT, ACT за Съединени американски щати и AP проби.
 10-те града, в които е най-вероятно да срещнете милионер на улицата
10-те града, в които е най-вероятно да срещнете милионер на улицата

Сред мегаполисите има единствено един европейски представител

Лианг стартира да се явява на изпита през 1983 година, когато е едвам на 16 години, само че се отхвърля за към десетилетие след 1992 година, тъй като изпитът е единствено за несемейни хора под 25-годишна възраст. Той взема решение още веднъж да кандидатства през 2001 година, когато тези ограничавания са отстранени.

За да може да конкурира с близо 13 милиона зрелостници, явяващи се на същия изпит всяка година, Лианг учи по 12 часа всеки ден съгласно него. Въпреки това на последния изпит той още веднъж се проваля а с 34 точки по-малко от базовия резултат на провинция Съчуан за влизане в университет.

Казанo с две думи опитите и неуспехите в продължение на 40 години не отхвърлят Лианг, само че в този момент той не е сигурен дали ще даде още един късмет на изпита. " Трудно е да се каже дали ще продължа да се приготвям за идната година ", разяснява той.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР