Колкото и парадоксално да звучи, търговците от морските сергии вече

...
Колкото и парадоксално да звучи, търговците от морските сергии вече
Коментари Харесай

Търговци по морето: Чужденците се пазарят като дърти цигани

Колкото и парадоксално да звучи, търговците от морските сергии към този момент не си вършат труда да ухажват непознатите туристи и не ги чакат с нормалното неспокойствие, с цел да им завъртят оборота.

Нещо повече - пришълците докарват до бяс продавачите, откакто освен не оставят някое евро от горната страна, а се пазарят „ на живот и смърт”, с цел да купят някое на ниска цена сувенирче, написа Lupa.bg.

Търговци от северните морски курорти споделиха, че летовници от Балканите, холандци и англичани се пазарели за всяка стотинка, до момента в който им обтегнат нервите.

„ Разправят се като прошляци, не се търпи. И то с цел да купят стока за 8-10 лв., срам. Българският екскурзиант е доста по-добър клиент”, заключи продавачка на сергии за сувенири и джапанки в Шкорпиловци. Жената изясни, че пращала чужденците на Капалъ чарши, където могат да се пазарят колкото желаят.

По-търпеливите търговци обаче са на мнение, че летовниците извън броят стотинките, тъй като са ударени от рецесията в коронаепидемията и не разполагат с нормалния бюджет. "Колкото и да нямаш, не може да се разправяш с часове за магнитче от 2 лв., с цел да го купиш за 1. ", отвръщат изнервените продавачи.

Хората зад сергиите постоянно хокат чужденците на чист български, откакто понижиха до най-малко цените на всички джаджи, пояси, дюшеци и чадъри до най-малко и все пак се постанова да се разправят с нахалните клиенти. Комуникацията е много затруднена, защото търговците знаят единствено по някоя дума на британски или съветски, а чужденците нито една българска.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР