Колко ще ни струва козунакът този Великден? Цените на продуктите

...
Колко ще ни струва козунакът този Великден? Цените на продуктите
Коментари Харесай

Савина от Мастър шеф иска 167 лева за козунак

Колко ще ни коства козунакът този Великден? Цените на продуктите порастват непрекъснато, а хората се чудят какъв брой пари ще би трябвало да отделят с цел да усетят празника. Според специалисти елементарен козунак от половин кг този Великден би трябвало да коства 3.50 - 4.50 лева

Наскоро Линда Петкова, брачната половинка на някогашния министър председател Кирил Петков, разгласи във фейсбук, че към този момент тече записването за именитите й безглутеновите козунаци. И тази година те са два типа - със стафиди и цитрони или пък с естествен шоколад и бадеми, от 0.500 гр и 1000гр! И двата типа са направени с масло, мляко, кафява захар, яйца, безглутеново брашно, квас, кора от лимон и канела. Подходящи са за хора с алергия към глутен, написа Линда.

Канадката желае 29 лв. на 500 гр. козунак, а за кг 49 лв.. Не си мислете, че това е най-скъпият тестен сладкиш. Савина Николова, която стана известна с присъединяване си в „ Мастършеф ”, предлага 500 грама за 167 лв., научи Lupa.bg.

„ Всяка пролет ви демонстрирам разнообразни тълкования на козунак или сладостен великденски самун, тъй като такова печиво съществува във всяка една християнска просвета. Тази година сътворих рецепта за козунак, въодушевена от последните ми месеци във Франция ” – написа Сави и издава рецептата:

250 г брашно

130 г био яйца

25 мл мляко

50 г захар

5 г сол

7 г жива квас

60 мл сметана

125 г масло



Lupa.bg пресметна, че с най-скъпите био артикули цената на козунака е 20 лв., в случай че единствено яйцата са био, то цената му пада с най-малко 6-7 лв.. Печалбата на сладоледаджийка за един великденски сладкиш е съвсем 150 лева



„ На този козунак доста неща не са му на ред! Първо маята не е задействана както би трябвало, за което не се и надул. Когато се прибавя мазнината би трябвало да е разтопена, а не студено масло на буци. После е превтасал, тъй като има повече въздушни балончета в сравнение с конци и за това е по изгорял с вярата да се раз пукне, само че уви. На хубавия козунак тестото би трябвало да е като живо, еластично с мехурчета въздух, а не като пластелин. Има доста да месиш… ” – написа Гергана Димитрова под обявата на Савина.

Готвачката Савина надмина даже „ Долче и Габана ”, при които кг козунак с шоколад и конфитюр от ягоди коства 147 лева Той е шлагер измежду родните новобогаташи и парвенюта. Светлана и Християн Гущерови са измежду най-големите почитатели на панетонето. 



Козунаците на „ Долче и Габана ”

От години се носят клюки, че бизнесът на Савина е на загуба, само че мъжът й пере парите на „ Хелпкарма ” и „ Кредисимо ” посредством готвачката. Владислав Володиев Димчев управлява бизнеса дружно с нея.

„ Въпросният господин е и един от създателите на „ Хелпкарма ” и взе участие по един или различен метод в над 10 компании, постоянно с препокриваща се активност - ИТ услуги. Прави усещане, че е шеф на компания записана в офшорната зона на щата Делауеър, дружно с Коста Калинов Кънчев, един от създателите на „ Кредисимо ”. Наблюдавайки годишните обороти на Савини и водейки разноските на компанията ми направи усещане, че нещо не излиза сметката.

Толкова скъпо съоръжение, отваряне на локация след локация, чести пътувания в чужбина и доходи незадоволителни да покрият и 1/10 от тези разноски. Така стигнах до разкритието, че парите за тези вложения идват от фондовете на „ Хелпкарма ” и от „ Кредисимо ”, а не от обороти от сладолед, тъй като такива просто липсваха.

Странно съвпадане или не е, че от съучастник в Савини, Владислав стана едноличен притежател. Като прибавим обаче обстоятелството, че парите им идват не от продажби на сладолед, а от посочените нагоре организации и се " изпират " посредством покупка на скъпа техника и първични материали за хиляди левове, то тогава наподобява разумно " техен човек " да поеме напълно контрола върху този бизнес. Продажбата на джелато очевидно е много положително начинание с бърза и висока възвращаемост ” – разкри някогашна счетоводителка на риалити героинята от „ Мастър началник ”, която сега се подвизава в Париж.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР