Колко пари са нужни на тричленно семейство, за да живее

...
Колко пари са нужни на тричленно семейство, за да живее
Коментари Харесай

Колко пари са нужни на тричленно семейство, за да живее нормално у нас?

Колко пари са нужни на тричленно семейство, с цел да живее обикновено? Изследване на КНСБ за декември предходната година сочи, че тази сума е 2662 лева на месец. Най-много се харчи за хранителни артикули, чиито цени не престават да порастват, оповестява Българска национална телевизия.

Семейство Симеонови от Русе има две момчета на 7 и 16 години. Майката работи в мебелна компания и получава минимална заплата, а брачният партньор й като правист взема 1000 лева на месец.

Последните три месеца мъчно разпределят бюджета от 1600 лева, тъй като единствено месечната сметка за газ е 400 лева

Не мога да кажа, че е топло, ограничаваме се, тъй като последната сметка за газ ни раздруса. Не можем да си позволим да плащаме такива сметки, сподели Драгомира Георгиева. Сега огромният ми наследник беше рожденик. Каза: мамо, аз нямам потребност от подарък, знам какъв брой ви е мъчно. От облекла спестяваме. Не е обикновено в 21 век в такава страна двама работещи и да не можем да си позволим обикновени потребности да задоволяваме, добавя тя.

Най- доста пари фамилията харчи за храна.

Едно готвене четирима индивида, трима мъже. 150 лв. за нищо. Излизаш с 5 продукта, парите ги няма, добавя Драгомира Георгиева.

Трябва да има по-активна политика по приходите, защото актуалните ни данни демонстрират, че две трети от наетите служащи не получават заплата, която да им подсигурява издръжката на живота. А това е притеснително от позиция на възходящите цени и високата инфлация. Факт е, че минималната заплата нараства по-малко от инфлацията. Факт е, че хората през предходната година за първи път от 10 години насам изгубиха действителна покупателна дарба, споделя Любослав Костов, шеф на ИССИ към КНСБ.

Според проучването на КНСБ през последното тримесечие на предходната година в съпоставяне със същия интервал на 2020-та се регистрира доста повишаване на артикули от първа нужда. Купуваме по-скъпи хлебни произведения, млечни артикули, яйца. А зеленчуците държат връх по високи цени, изключително картофите, зелето, морковите.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР