Колко често преди да заспите се питате дали сте доволни

...
Колко често преди да заспите се питате дали сте доволни
Коментари Харесай

10 сигурни признака, че животът ви върви надолу и трябва да промените нещо

Колко постоянно преди да заспите се питате дали сте удовлетворени от миналия ден, от живота, който живеете като цяло? Вкъщи-на работа-вкъщи, редки срещи с другари, съботно почистване, неделна подготовка за новата седмица. Устройва ли ви този сюжет?

В реалност от време на време се случва по този начин, че на пръв взор всичко в живота ни наподобява наред, само че след един по-задълбочен разбор осъзнаваме, че сред нашите упования и действителността зее голяма бездна. Нека да я преодолеем.

Искрено щастливи ще сме, в случай че прочетете публикацията и си кажете: „ Това не важи за мен “. Ако обаче се припознавате в някои от тези обстановки, не отлагайте значимите решения. Имаме един живот, дано го изживеем допустимо най-добре.

10. Нищо не ви е забавно

 10 сигурни признака, че животът ви върви надолу

Нищо в този живот не ви впечатлява. Гледате с скука и песимизъм на събития, които карат другите хора да се вълнуват: Правителството паднало? – Много важно; Човек е на път да кацне на Марс! – И какво от това!

Възрастта на един човек не се дефинира от годините в персоналната карта, а от способността да намира нещата, които го радват, които го образоват и развиват. Колко събития в живота ви в последно време провокираха непринудено и въодушевено: „ Ехаа! “ Няма такива? Значи е време да извършите нещо по въпроса.

9. Занемарили сте и себе си, и дома си

 10 сигурни признака, че животът ви върви надолу

Ако не ви е грижа по какъв начин изглеждате, а последният път, когато чистихте къщата беше преди… месец… или май два, това е сигурен симптом, че сте в личностна рецесия. Безразличието към вашето тяло и пространството към вас приказва, че нещата в живота ви не вървят без спънки. И още по-лошо – примирили сте се с този факт.

Не инцидентно споделят, че в случай че желаеме да внесем ред в живота си, коства си да стартираме от реда у дома. Странно, само че почистването може да бъде доста потребно, освен от хигиенична позиция – разсейва от тежките мисли и избистря кашата в главата ни. С лечебна цел може да си запишете и час за коафьор. Помага.

8. Мразите работата си

 10 сигурни признака, че животът ви върви надолу

Да, да, да! Работният ден едвам е почнал, а вие към този момент гледате часовника и пресмятате какъв брой остава до края на това изтезание? В сряда напряко обмисляте дали да не си пуснете ексклузивен отпуск, защото сте сигурни, че няма да издържите до петък?

Омразата към работата е сигурен симптом, че имате потребност от смяна. Може би позицията, на която сте ви е скучна. Или се уморявате от дългото пътешестване до офиса в час пик. Ако разберете същинската причина за вашето неодобрение, ще ви бъде по-лесно да откриете излаз от обстановката.

7. Не поддържате връзка

 10 сигурни признака, че животът ви върви надолу

Всеки човек има потребност от малко персонално пространство, само че в случай че вие не желаете да се виждате с безусловно никого, да се чувате по телефона, избягвате приятелите си, фамилията, даже обществените мрежи, значи обстановката е на път да излезе от надзор.

Помните ли Холи, героинята от кино лентата „ P.S. Обичам те “? Именно нейните другари и родственици съумяха да я измъкнат от бездната на отчаянието. Това са хората, които ни мислят положителното. А обстановката, в която сме изпаднали не е чак толкоз неповторима, че никой от тях да не може да даде концепция по какъв начин да се измъкнем от нея. Знае ли човек, може би тъкмо те ще ни дадат оня скъп съвет, който ще ни помогне да оправим бъркотията в живота си.

6. Всичко ви нервира

 10 сигурни признака, че животът ви върви надолу

Всяко нещо, даже и най-елементарното, стартира да ви нервира – брачният партньор, който не помни да изхвърли боклука, неприятна оценка на детето, времето на открито и така нататък Подобни неща могат елементарно да ви ядосат, даже разплачат?

Непрекъснатото търсене на отрицателното в заобикалящия ви свят приказва за нерешени проблеми, което ви прави раздразнителни, неспокойни, даже нападателни. Всичко това ще спре, в случай че признаете почтено пред себе си, че в действителност се притеснявате по какъв начин се справяте. Бъдете уверени и отстранете проблемите, които ви тревожат.

5. Придобихте нездравословни привички

 10 сигурни признака, че животът ви върви надолу

Друг метод за „ решение “ на проблемите са неприятните привички: алкохол, цигари, преяждане. Тези навици обаче единствено основават илюзията, че имате надзор над живота си. Всъщност те не са нищо повече от опит да заровите главата си в пясъка, доста надълбоко.

Лошите привички нормално са симптом, че животът ви не върви в посоката, която желаете. На подсъзнателно равнище имате предпочитание да измененията нещата, само че просто ви е мъчно да се отпуснете и да поемете живота в свои ръце.

4. Живеете в предишното или в фантазии за бъдещето

 10 сигурни признака, че животът ви върви надолу

Живеете с мисълта, че „ преди беше по-хубаво “ и непрекъснато се връщате към приятните мемоари от предишното. Или, в противен случай, смятате, че „ на следващия ден ще бъде по-добре “, просто би трябвало да потърпите малко. Само че това „ малко “ нормално се трансформира в седмица, месеци, даже години.

Няма нищо неприятно човек да се отдава на фантазии за красиво бъдеще, само че когато сте напълно съсредоточени върху по-добрите времена, без значение в бъдеще или тези от предишното, в действителност вие подсъзнателно бягате от сегашното.

3. Не успявате да „ презаредите “

 10 сигурни признака, че животът ви върви надолу

Всеки от нас има собствен метод да се оправи с неприятното въодушевление – крепко боричкане във фитнеса, разходка в парка, пътешестване отвън града.

Ако обаче всички места, които до момента са ви изпълвали с сила и наслада, не ви носят същото задоволство, значи рецесията е налице. Вероятно имате потребност от радикални способи за справяне с казуса. Защо не и посещаване при експерт.

2. Превърнали сте се в заложници на телефона си

 10 сигурни признака, че животът ви върви надолу

Американски учени открили, че хората, които прекарват повече от един час дневно в обществените мрежи, са изложени на по-голям риск от меланхолия. Представата за живота на другите, която формираме до момента в който преглеждаме техните профили, провокира накриво разбиране, че всички имат по-забавен и сполучлив живот от нашия.

Постоянното вторачване в телефона в последна сметка води до ниско самочувствие, раздразнителност и чувство за самотност. Опитайте се да бъдете офлайн по-често: това в действителност ще ви направи по-щастливи.

1. Започвате всичко от понеделник

 10 сигурни признака, че животът ви върви надолу

Не, няма по какъв начин вълшебен да се превърнете в нов човек от понеделник, от началото на месеца или от Китайската нова година. Спомнете си фразата от „ Алиса в страната на чудесата “: „ Утре в никакъв случай не е през днешния ден. Нима може да се събудиш заран и да кажеш: „ Е, най-накрая е на следващия ден! “ “.

Безкрайното отсрочване няма да ви направи щастливи. Ако желаете да измененията нещо в живота си, не търсете церемониален мотив или красива дата, просто започнете в този момент.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР