Количеството кафе, което човек би трябвало да изпие на ден,

...
Количеството кафе, което човек би трябвало да изпие на ден,
Коментари Харесай

Какво е препоръчителното количество кафе за пиене на ден?

Количеството кафе, което човек би трябвало да изпие дневно, е спор, който върви от много време. Интересът към тематиката идва от обстоятелството, че кафето е най-консумираната кофеинова напитка. То има високо равнище на кофеин, което го прави пристрастяващо.

Много хора употребяват кафе, с цел да станат по-бдителни и да ги държи будни през дългите нощи, когато би трябвало да останат до късно. Лесно е да се пие чаша след чаша, когато “жаждата ”се обади. Което повдига въпроса, какъв брой е прекалено много? Колко е задоволително и безвредно? Здравословно ли е да го пиете когато и да е на деня?

Направени са доста проучвания, с цел да се отговори на тези опасения, като изпитват доста пиещи кафе. Според множеството от тези изследвания, четири чаши кафе е оптималното целесъобразно количество за здрав възрастен човек, който да употребява всеки ден. Това е по този начин, тъй като общо четири чаши кафе съдържат 400 mg кофеин, което е оптималното целесъобразно на ден количество.

Толкова доста кофеин ще работи като стимулатор на нервната система и ще докара до по-голяма зоркост. Важно е да се означи, че изследванията загатват това като целесъобразното количество за „ здрави възрастни. “ Децата би трябвало да се пазят от кофеина колкото е допустимо по-често, до момента в който подрастващите би трябвало да имат доста лимитирани количества. Ако имате някакви съществени медицински положения или приемате някакви медикаменти, потърсете препоръките на вашия доктор по отношение на потреблението на кафе. Пациентите с хипертония би трябвало да го заобикалят, тъй като кофеинът провокира безпокойствие, което може да докара до високо кръвно налягане. За тези със синдром на раздразненото черво, може да раздразни и стомаха.

Прекалено многото кафе има своите дефекти. Прекомерната консумация на кофеин може да докара до странични резултати като:

  •  Главоболие
  •  Нервност
  •  Увеличен пулс
  •  Безсъние
  •  Раздразнителност
  •  Разстроен корем
  •  Киселини
  •  Дехидратация

Дори при общоприетите целесъобразни четири чаши, това количество може да варира при другите човеци. Някои могат да се почувстват фантастично след мощна чаша кафе, до момента в който други могат да получат вибриране. Ключът е да слушате тялото си. Фактори като телесна маса, генетика и някои здравословни положения могат да диктуват вашето равнище на търпимост към кофеин. Ако получите някакви странични резултати даже след една чаша, евентуално би трябвало да намалите потреблението си или да избягвате кафето.

Пиенето на вярното количество кафе има няколко изгоди за здравето. Проучванията са го посочили:

  •  Намалява риска от болести като диабет вид 2 и цироза на черния дроб
  •  Намалява риска от меланхолия
  •  Подобрява здравето на сърцето
  •  Облекчава умората
  •  Подобрява концентрацията

Не всяка чаша кафе ще ви донесе тези изгоди за здравето. Ако кафето ви е натоварено със захар, сиропи, сметана и гарнитури като бита сметана, приемът на кофеин и други биоактивни съединения, намиращи се в кафето, ще бъде стеснен. Запазването на нещата оптимално опростени, е тайната да получите оптимални изгоди за здравето.

Уверете се, че пиете кафето си рано денем, изключително в случай че имате бодърствуване или проблеми със съня. Шест часа преди лягане би трябвало да има интервал без кофеин.

След като сте проучили по какъв начин тялото ви реагира на кофеина, можете умерено да разберете какво на ден количество кафе би трябвало да консумирате.

Източник: aia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР