Колекция от няколкостотин непоказвани досега негатива на снимки на легендарната

...
Колекция от няколкостотин непоказвани досега негатива на снимки на легендарната
Коментари Харесай

Продадоха негативи на снимки от турне на Бийтълс в САЩ

Колекция от няколкостотин непоказвани до момента негатива на фотоси на именитата английска поп група „ Бийтълс “ бяха продадени на търг за 253 000 лири, заяви Би Би Си. Снимките изобразяват моменти от турнета на групата в Съединени американски щати. Колекцията бе в центъра на вниманието на обичайните търгове с движимости, свързани с именитата ливърпулска четворка, които годишно се устройват в британския град Нютън ле Уилоус от аукционната къща „ Омега окшънс “.

Автор на фотосите е фотографът Майк Мичъл, който сега на техните гастроли през 1964 година е бил единствено на 18 години. Първоначално той е запечатал на фотоси „ Бийтълс “, които идват във Вашингтон на гара „ Юниън стейшън “. След това е снимал и фрагменти от конференцията преди концерта на Washington Coliseum, самият концерт на откритата сцена, както и различен концерт на групата в Балтимор. На търгът бе продаден и автомобилът Мерцедес AMG, който Джордж Харисън си купува за 85 000 лири. Той има автомобила в продължение на 16 години. Новият притежател го закупи за 43 200 лири.

На търгът бе продадена и книгата за регистрации на хотел The Bull в британския град Питърбъро, в която са се подписали и четиримата музикант и техния управител Браян Ъпстейн,. Датата е 2 декември 1962 година /ТАСС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР