Колекционерска картичка от 1979 година с лика на легендарния хокеист

...
Колекционерска картичка от 1979 година с лика на легендарния хокеист
Коментари Харесай

Колекционерска картичка на Уейн Грецки ще бъде продадена за рекордна цена

Колекционерска картичка от 1979 година с лика на именития хокеист Уейн Грецки на 18-годишна възраст ще бъде продадена на търг за рекордна цена. Очаква се това да бъде първата хокейна картичка, продадена за над 1 милион $, съгласно "Toronto Star ". Картичката O-Pee-Chee от сезон 1979/1980 ще бъде част от онлайн търг, който завършва на 13 декември. "Има единствено няколко картички, които са минали прага от 1 милион $. Това ще бъде първата такава от хокея на лед ", сподели Крис Айви, състезателен шеф на Heritage Auctions.

O-Pee-Chee картичките за новобранци на Грецки са много лесни за намиране, макар че тези с положително качество са необичайност. Средно тя може да бъде продадена за 30 хиляди $, само че тази, която е изложена на търга, получи най-високата оценка "10 " от компанията PSA, която прави оценка качеството на експонатите.

"От всички картички O-Pee-Chee за новобранец единствено две на Грецки са получили най-голям рейтинг и това е една от тях. За съпоставяне, повече от 330 такива картички с лика на Майкъл Джордан получиха най-високата оценка от PSA ", добави той.

През август 2016 година такава картичка с лика на Уейн Грецки беше продадена за 465 хиляди $, което към момента е връх за хокей на лед. 59-годишният Грецки е играл за Едмънтън, Лос Анджелис, Сейнт Луис и Ню Йорк Рейнджърс в кариерата си в НХЛ. Той е притежател на четири Купи "Стенли " - 1984, 1985, 1987, 1988 години. Канадецът е най-хубавият голмайстор в историята на НХЛ с 2857 точки (894 гола и 1963 асистенции) в 1487 мача.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР