Колата на топполицай пламва от хвърлена бомбичка, след като Георги

...
Колата на топполицай пламва от хвърлена бомбичка, след като Георги
Коментари Харесай

След арест на Семерджиев преди 12 години пламнала колата на топполицай

Колата на топполицай пламва от хвърлена бомбичка, откакто Георги Семерджиев е задържан за пръв път през 2010 година, а до момента в който е в постройката на ГДБОП, пред нея се организира митинг.

Тогава той е арестуван от бранш “Компютърни престъпления” поради скица за уредени мачове, на които играчите залагали, написа " 24 часа ".

По това време Семерджиев е футболист на “Спортист” (Своге). Той се движи единствено със скъпи коли, показва първокласен метод на живот. Попада обаче в СРС-та, които го уличават в залагания на мачове, които още преди този момент са с контрактуван резултат. Хазартът ставал в интернет, по тази причина казусът бил стихотворец от звеното за битка с компютърни закононарушения. То подхванало акцията по задържането на Семерджиев и още над 20 души на 11 септември.

Когато видял, че идват служители на реда, Семерджиев опитал да се измъкне. Скочил от прозореца на дома си, само че бил хванат, защото и извън имало патрул. Отвели го на разпит в постройката на антимафиотите в София. Само часове след интервенцията пред нея се натрупала огромна футболна агитка.

Тя развявала флагове, пеела песни, носела и пиротехника. Метнали няколко бомбички по колите на антимафиотите. Една от тях запалила автомобила на комисар Явор Колев, тогава шеф на отдела, задържал Семерджиев. Дежурният служител на реда първо опитал да я загаси с крайник, само че кубинката му пламнала. Загасил я бързо, съумял да потуши и огъня по автомобила на Колев. Наложило се топполицаят да пребоядиса горялата част.

Самото следствие открило, че група футболни президенти уреждали мачове в долните дивизии. Казвали единствено на някои от състезателите си. Сред тях съгласно доказателствата бил и Семерджиев. Договаряли се освен по какъв начин да приключи мачът, само че кой да е изходът от първото полувреме и по кое време тъкмо да стане поврат в срещата. Често това било след 85-ата минута, защото тогава
букмейкърите дават най-голям коефициент за облага.

Семерджиев бил упрекнат за случая, разследвани били над 15 мача. В последна сметка обаче той не бил даден на съд за черно тото и се разминал единствено с престъпна регистрация.

През 2013 година обаче се замесил в побой. По това дело е обвиняем. Процесът се замотал поради промяна на правосъдния състав. Първото съвещание било в сряда, деня след злополуката. Той не се явил и съдът разпоредил да бъде арестуван под стража.

Невръчени наказателни постановления са повода Георги Семерджиев да не е имал каузи за каране без брошура. Мъжът е бил хващан по този начин 3 пъти, преди злополуката във вторник, при която починаха 2 девойки. Бившият футболист е упрекнат за нея.

Случаите са докладвани от Министерство на вътрешните работи в прокуратурата. И при трите обаче от държавното обвиняване дават отговор, че защото Семерджиев не е с връчено наказателно разпореждане, не могат да образуват досъдебно произвеждане. Позовават се на правосъдната процедура. И изясняват, че той е трябвало да знае, че кара без брошура. Въпреки това регистрират, че по материалите това не може да се откри. Затова с апостановени отводи от формиране на досъдебно произвеждане.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР