Колата на снимките е едно Ferrari, което човек не вижда

...
Колата на снимките е едно Ferrari, което човек не вижда
Коментари Харесай

Уникално Ferrari може да е ваше за 1.6 млн. долара

Колата на фотосите е едно Ferrari, което човек не вижда всеки ден. Не че има модел на Ferrari, който човек може да срещне толкоз постоянно, само че това тук е същински елмаз.

Казва се Ferrari 212 Inter, съединено е през 1952 година и има същински неповторимо купе, проектирано и основано от италианския самостоятелен производител Carrozzeria Ghia. Хубавата вест е, че се продава. Лошата вест е, че коства 1.6 милиона $.

 Снимка 349623

Късметлията, който успее да купи това необикновено Ferrari, ще има какво да споделя за колата на приятелите си. Тя е показана в началото през 1952 година на автомобилното ревю в Париж, където притегля вниманието не на какъв да е, а на аржентинския президент Хуан Перон. Това се случва след гибелта на популярната му жена Евита Перон, когато Хуан Перон е в заточение в Италия. Именно заради тази причина автомобилът получава и миланските регистрационни табели.

 Снимка 349624

Впоследствие автомобилът бил изпратен в Аржентина. Собственикът му обаче изгубил интерес и го изоставил.

Култовото жълто-черно Ferrari било съхранявано на несъмнено място до 1973 година Това е годината, в която се сдобило с нов притежател - италианец, живеещ в Буенос Айрес. През 1987 година колата още веднъж била продадена.

Три години по-късно Ferrari 212 Inter минава през щателна реституция, която връща изгубения й частично искра.

 Снимка 349622

Оттогава автомобилът е печелил редица награди, измежду които второ място в Конкурса за грациозност в Пебъл Бийч, Калифорния през 2002 година

 Снимка 349621

Пазарът на колекционерски коли е цялостен с невероятни екземпляри, само че това Ferrari 212 Inter изпъква измежду всички останали.

То е извънредно, самоуверено и същински неповторимо. Пък и неговият типичен V12 мотор Colombo е кадърен да превизвика неконтролируемо настръхване на всеки същински авто почитател, също както и купето на Ghia, несъмнено.

Като прибавим към всичко това и някогашната благосъстоятелност на аржентински президент, и нещата стартират същински да " загрубяват ". Ще следим кой ще го купи.

 Снимка 349620

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР