Колапсът на нашите цивилизации е на хоризонта, заяви известният британски

...
Колапсът на нашите цивилизации е на хоризонта, заяви известният британски
Коментари Харесай

Дейвид Атънбъро: Колапсът на нашите цивилизации е на хоризонта

Колапсът на нашите цивилизации е на хоризонта ", съобщи известният английски естественик и ефирен водещ сър Дейвид Атънбъро в реч по време на церемонията по откриването на срещата на върха на COP24 в Катовице, Полша на 3-ти декември тази година.

Изменението на климата може да докара до срив на цивилизациите и огромна част от естествения свят, предизвести Атънбъро - автор на редица научнопопулярни филми за природата. " Това е най-голямата опасност за нас от хиляди години ", настоя той пред международните водачи.

Срещата на върха на Конференцията на страните е най-висшият орган на Рамковата спогодба на Организация на обединените нации за изменението на климата. Сър Атънбъро бе поканен като глас на обществеността, който да изрази мислите и тревогитена хората.

" Хората по света са споделили, тяхното обръщение, че времето изтича е ясно. Те желаят от вас - лицата, вземащи решения - да действате в този момент ", сподели Атънбъро.  " Като лидери на света, вие би трябвало да водите. Продължаването на нашите цивилизации и на естествения свят, от който подвластен, е във вашите ръце ", съобщи той.

" Никое друго създание в света не е имало сходен резултат върху планетата както човешкия жанр, тъй че ние би трябвало да сме наясно с това, което сме направили и да признаем отговорността, която лежи в този момент в нашите ръце ", сподели в изявление пред CNN естественикът. Атънбъроу също насочи апел към Съединени американски щати да продължат уговорката си с битката с изменението на климата. " Моля, присъединете се към останалата част от света ", настоя той. " Останалата част от света е обединена, пробвайки се да предприеме дейности по този въпрос. Съединените щати са доста, доста мощен глас, апелирам, апелирам, присъединете се към нас ", моли Атънбъро.

Наред със международните водачи, които говореха на церемонията по откриването, на подиума се качи и Арнолд Шварценегер, поканен от австрийския президент Александър Ван дер Белен.

Всеки път, когато приказваме за Америка, вие сте прави, когато казвате, че нашето управление във Вашингтон изостава малко обратно. Но грешите, когато казвате, че Америка е отпаднала от Парижкото съглашение. Защото ако погледнете малко по-далеч оттатък Вашингтон, ще видите... цялата невероятна работа, която се случва на щатско и на градско равнище в Америка, съобщи артистът и някогашен губернатор на Калифорния

По-рано денем генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш назова форума " най-важното събитие за изменението на климата след подписването на Парижкото съглашение ".

" Ние към момента не вършим задоволително, нито се движим задоволително бързо, с цел да предотвратим необратимите и пагубни разстройства в климата ", съобщи той. " Това, от което се нуждаем, е повече политическа воля и по-далновидно управление ", добави той. " Това е предизвикването, за което ще бъдат виновни водачите на това потомство ".

Парижкото съглашение, което бе подписано на Конференцията на странита COP21, през 2015 г е световно съглашение по отношение на изменението на климата, съдържащо проект за деяние за ограничение на световното стопляне под 1,5° C. Тазгодишната Конференцията за климата COP24 се организира в сърцето на въгледобивната страна Полша. На COP24 страните би трябвало да завършват насоките за използване на Парижкото съглашение - известно като Работната стратегия за Парижко съглашение или Парижкия устав.

Позовавайки се на настоящите полемики към Парижкия устав, Гутериш съобщи: " Ние не можем да си позволим провал в Катовице ".

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР