Колагенът е основният белтък в структурата на кожата и белтъкът,

...
Колагенът е основният белтък в структурата на кожата и белтъкът,
Коментари Харесай

4 начина да повишим синтезата на колаген в кожата


Колагенът е главният белтък в структурата на кожата и белтъкът, съдържащ се в най-големи количества в организма ни. При поддържане на естествена синтеза на колаген кожата се резервира освен по-здрава, само че и по гладка и красива за по-дълго време.

Лошата вест е, че с придвижване на възрастта, уви още след 30-годишна възраст, производството на колаген стартира последователно да отслабва. Кожата се отпуска, появяват се бръчки. Добрата вест е, че синтезата на колаген може да се подтиква и поддържа във времето. Още по-добрата вест е, че стимулиранетo синтезата на колаген има самобитен домино резултат – колкото повече колаген има разполагаем в кожните структури, толкоз по-лесно е за организма да го създава и да поддържа количеството му с времето.

4 естествени продукта имат капацитет да подтикват синтезата на колаген в организма и да способстват за поддържането ѝ

във времето.

Алое вера

Химичните съединения в състава на алое вера подтикват производството на колаген във фибробластите в кожата. Позитивният резултат се следи и при локално приложение на гел от алое вера, и при вътрешен банкет на артикули, които го съдържат. Благодарение на това си деяние алое вера се употребява за ускорение зарастването рани и за възстановяване гладкостта на кожата.

Храни, богати на витамин C
Правилното образуване и дооформяне на белтъчните вериги на колагена изисква присъединяване на ензимни комплекси, в които като кофактор взе участие витамин С. При недостиг на витамин С не може да се образува първокласен колаген. В дълготраен проект може да се развие скорбут – заболяване, характеризиращо се със съществени проблеми с венците и труднозарастващи рани по кожата, предизвикани и менно от влошената конструкция на колагена и на съединителните тъкани в тялото.

Свързани публикации.. Колаген – без който естетичната медицина няма по какъв начин да се оправи с бръчките 2 Създадоха синтетичен колаген 0 Ако желаете гладка кожа, приемайте колаген 0

Женшен
Антиоксидантите в състава на женшена защищават кожата от свободните радикали и от уврежданията, породени от ултравиолетовите лъчи. Натрупващото се въздействие на УВ-лъчите с времето е главен фактор, способствуващ за увреждането на колагеновите нишки и понижаване количеството им в кожата. Освен да защищава от тези процеси, женшенът подтиква синтезата на проколаген – предшестващата конструкция, от която се образува колагена.

Кориандър
Той е доста богат на линоленова киселина – представител на есенциалните мастни киселини, с изявен резултат за закъснение стареенето на кожата . Този резултат се дължи на високото наличие на витамин С и други антиоксиданти, както и на директното стимулиране синтезата на проколагенови структури.

Посочените артикули може да подтикват колагеновата секреция и да покачат равнищата на така наречен ендогенен колаген , т.е. създаден вътре в тялото. Редица козметични артикули

разрешават повишение количеството на колаген в кожата посредством внасянето му извън. Много по-ефективно средство обаче е повишаванеот на естествената му синтеза в кожата. Козметични средства, съдържащи посочените нагоре артикули, може да оказват помощ за това.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР