Кокошки кълват в дворовете на спокойното село, но следите от

...
Кокошки кълват в дворовете на спокойното село, но следите от
Коментари Харесай

Надежди и опасения на украинския фронт след раздалечаването на войските

Кокошки кълват в дворовете на спокойното село, само че следите от патрони по стените на къщите припомнят за непрекъснатото напрежение. Въпреки всичко украинското село Катеринивка се надява след отдалечаването на войските от фронтовата линия мирът да се върне.

" Тук всички мечтаем за мира, който Вовочка ни даде обещание, и всичко да е както преди! ", възкликва 67-годишната жителка Валентина Резник, употребявайки умалителната форма на името на украинския президент Володимир Зеленски.

Избран отпред на страната през април, 41-годишният някогашен комедиен артист си сложи за основна цел да възвърне мира в страната си, в част от източните региони на която се води война с подкрепяните от Москва проруски сепаратисти.

Вследствие на самодейността на Зеленски, който желае съглашение с Москва за образуване на среща на върха в опит да се постави завършек на спора, лишил за пет години живота на близо 13 000 души, Украйна и сепаратистите започнаха предходната седмица евакуиране на частите си в дребен сектор от фронтовата линия покрай село Золотое в Луганска област.

Тази самодейност провокира бурни митинги в Киев, най към този момент измежду националисти и някогашни участници в бойните дейности, откакто критици на президента съзряха в нея " капитулация пред Кремъл ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР