Коко Гоф спечели титлата от турнира в Синсинати с награден

...
Коко Гоф спечели титлата от турнира в Синсинати с награден
Коментари Харесай

Коко Гоф взе титлата от турнира в Синсинати

Коко Гоф завоюва купата от шампионата в Синсинати с награден фонд 2 788 468 $. На финала седмата сложена в схемата Гоф победи финалистката от Ролан Гарос. Американката се наложи след 6-3, 6-4 за близо два часа игра.

19-годишната Коко Гоф взе първа купа от шампионат WTA 1000 и трети трофей за сезона. Така тя стана първата тийнейджърка, която печели три шампионата в една година след Бианка Андрееску през 2019 година Тя е и първата тийнейджърка с пет трофеи в кариерата след Каролине Возняцки (2009 г.).

Гоф е четвъртата американска шампионка в Синсинати.. Преди нея купата печелеха Линдзи Дейвънпорт (2004), Серина Уилямс (2014 и 2015) и Мадисън Кийс (2019). Тя ще се изкачи с едно място в ранглистата до номер 6 в понеделник.

Коко Гоф направи три пробива и два пъти загуби подаването си в първия сет. Във втората част тя поведе с 5-2, а в осмия гейм сервираше за мача. Американката обаче пропусна три мачбола и Мухова я проби. После обаче Гоф постави точка на разногласието в десетия гейм.

Мухова ще влезе в Топ 10 на международната класация след достигането на финала. Това се случва за първи път в кариерата ѝ.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР