Кои са най-важните уроци, свързани с финансите, които трябва да

...
Кои са най-важните уроци, свързани с финансите, които трябва да
Коментари Харесай

Четирите най-важни финансови урока за вашето дете

Кои са най-важните уроци, свързани с финансите, които би трябвало да дадете на своето дете? Патрик Лах, професор по финанси в Bellarmine University и създател на Lach Financial дава своя отговор пред The Wall Street Journal.

" Преподавал съм на над 1 200 студента в кариерата си като професор. На 12 август срещнах най-важния си възпитаник: моята красива щерка. Заедно със страховете и терзанията, които запълват главите на младите родители, мислех си и по тази причина какви уроци желая щерка ми да научи за парите, въз съществена на моя опит като професор и финансов консултант ", написа той.

Кои са те:

Да прави разлика сред стремежи и потребности. Срещнах доста клиенти, които се провалиха в проектите си за пенсиониране с благосъстояние. Хората развиват неприятния табиет да споделят " Имам потребност " вместо вярното " Искам " на доста ранна възраст. Затова ще науча щерка ми, когато изиска нова играчка и каже, че се нуждае от нея, да ми изясни за какво счита по този начин.

Да не бърка материалните придобивки с благосъстоянието . Хората постоянно считат, че някой със скъпа кола или огромна къща е богат, до момента в който този с 10-годишна кола и относително по-малък дом е безпаричен. Има безрой доста способи, които унищожават благосъстоянието ви, само че ви разрешават да си купите скъпа кола и да изглеждате богат - като да вземем за пример да не спестявате задоволително пари. Или даже да вземате назаем.

Ще припомня на щерка ми, че благосъстоянието идва от харченето на по-малко пари, в сравнение с изкарваш и икономисване на разликата, а не от покупката на активи, които бързо губят стойност.

Да оцени комплицираната рента . Този урок, който промени живота ми, може би ще оставя за момента, в който тя е в гимназия и може да го разбере. Вярвам твърдо, че доста от финансовите неточности, които хората вършат - като да вземем за пример незадоволителното икономисване или прекомерно огромното заемане на пари, произлиза от неразбирането на комплицираната рента. Смятам, че в случай че хората знаеха какъв брой могат да завоюват или да изгубят от нея, доста малко от тях нямаше да са в действителност подготвени за пенсиониране.

Да я науча, че в случай че нещо наподобява прекомерно хубаво, с цел да е истина, най-вероятно не е.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР