Кои са най-безопасните страни в света, ако започне Третата световна

...
Кои са най-безопасните страни в света, ако започне Третата световна
Коментари Харесай

Къде ще е най-безопасно, ако започне Трета световна война?

Кои са най-безопасните страни в света, в случай че стартира Третата международна война? Карта, направена от „ Дейли мейл “, разкрива местата, за които е най-сигурно за хората, в случай че избухне спор, в който е доста евентуално да бъде употребявано нуклеарно оръжие .

Снимка: iStock

Страхът от подобен спор набъбна след началото на войната сред Русия и Украйна и се усили още повече след тази сред Израел и „ Хамас “ .

Ето и класацията на най-безопасните страни по време на боен спор:

Антарктида

Снимка: iStock

Списъкът стартира с местонахождение, което не е страна, а огромен континент.

Въпреки че Антарктида е известна със своя рисков туризъм, красиви пейзажи и мразовит терен, е малко евентуално доста хора да потърсят леговище там, в случай че избухне Трета международна война. Да не забравяме, че континентът се намира в най-южната точка на планетата.

Аржентина

Снимка: iStock

Аржентина е децентрализирана страна, като от 1994 година е интегрирана в национална страна с 23 провинции и един самостоятелен град – столицата Буенос Айрес.

Южноамериканската страна е в листата, тъй като е най-вероятното да оцелеете там след нуклеарна война. Проучванията са открили, че изпускането на 100 нуклеарни бомби може да освободи толкоз доста пушек, че да блокира слънчевите лъчи. Това ще докара до слаба реколтата и оттова до апетит. В Аржентина този проблем може да се преодолее с помощта на изобилието от устойчиви култури.

Бутан

Снимка: iStock

След като се причисли към Организация на обединените нации на 21 септември 1971 година, Бутан се разгласи за безпристрастен във връзка с всеки спор. Тази позиция постоянно я класира високо в Глобалния показател на мира.

Държавата няма изход на море, само че има множеството планински райони. Това трансформира Бутан в изключително безвреден регион, в случай че в миналото избухне Трета международна война.

Чили

Снимка: iStock

Следващата в листата е страната с най-дългата брегова линия в света – 6435 км (разстоянието сред Москва и Мадрид).

Подобно на своя комшия Аржентина Чили е благословена с многообразие от разнообразни култури и естествени запаси.

Нейното равнище на развиване е може би най-напредналото в Южна Америка. Добрата инфраструктура и достъпът до съвременни технологии може да оказват помощ при нов международен спор.

Фиджи

Снимка: iStock

За всеки, който би желал да бъде в отдалечена страна при експлоадирането на войната, Фиджи може да е за вас. Островната страна, ситуирана в югозападната част на Тихия океан, е на към 2700 благи от друга страна, която е Австралия. Заедно с обстоятелството, че нейната войска има единствено 6000 души, я класира високо и в Глобалния показател на мира.

Фиджи, която е формирана от гъсти гори и има обилие от минерали и риба, може да бъде уместно място по време на международна война. 

Гренландия

Снимка: iStock

Гренландия, която принадлежи на Дания, е най-големият остров в света. Известно е, че е планински регион и е политически неутрална, което я прави идеална точка за леговище при изключителни обстановки.

Освен това жителите на острова са към 56 000 души, което значи, че е малко евентуално да бъде нападнат от някоя световна суперсила.

Исландия

Снимка: iStock

Няколко години поредно Исландия оглавява Глобалния показател на мира, спечелвайки си известност на една от най-мирните страни в света.

Освен че е изключително отдалечена, страната не е подвластна от други страни за рандеман на запаси – разполага с задоволително прясна вода, риба и възобновими енергийни източници.

Индонезия

Снимка: iStock

Подобно на други в листата Индонезия е включена с помощта на типично неутралната си позиция по политически въпроси.

През 1948 година първият президент на страната – Ахмед Сукарно, вкарва термина „ свободен и деен “, с цел да отбелязя външната политика на страната. Това се отнася до обстоятелството, че страната работи без значение в интернационалните каузи и е мощно загрижена за международния мир.

Нова Зеландия

Снимка: iStock

Нова Зеландия се подрежда на второ място в Глобалния показател на мира и от дълго време е известна с позицията си, че не се намесва в интернационалните споровете. Ако бъде атакувана, планинският терен на страната предлага на жителите съвършената отбрана.

Южна Африка

Снимка: iStock

Южна Африка печели място в класацията с помощта на това, че е дом на голям брой източници на храни, дружно с обилие от плодородна земя и прясна вода.

Модерната инфраструктура на страната също може да усили възможностите ви за оцеляване, в случай че стартира Трета международна война.

Швейцария

Снимка: iStock

От всички страни по света Швейцария може би е страната, която се асоциира най-вече с политическия неутралитет.

Европейската страна е известна със своята твърда позиция или неналичието на такава по въпроси, касаещи интернационалната политика от близо 200 години. Тя е добре предпазена от планинския си терен, география без изход на море и голям брой нуклеарни убежища.

Тувалу

Снимка: iStock

По-рано прочут като Острови Елис, Тувалу се намира в Тихия океан, почти по средата сред Хавай и Австралия.

Малкият брой население – към 11 000 души, значи, че инфраструктурата е нищожна спрямо тази във водещите западни страни. Тъй като естествените запаси също са нищожни в Тувалу, тя не би била цел за офанзива при международен спор.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР