Кои са кандидатите за поста на досегашния британски премиер Тереза

...
Кои са кандидатите за поста на досегашния британски премиер Тереза
Коментари Харесай

Какво ще прави наследникът на Мей с Брекзит

Кои са претендентите за поста на досегашния английски министър председател Тереза Мей и какво са казвали за Брекзит? В края на май Мей разгласи, че се отдръпва, задействайки конкуренцията за нов водач на партията и нов министър председател. Повечето любимци за позицията се чака да упорстват за по-категорично разкъсване с Европейския съюз. Агенция " Ройтерс " показва депутатите консерватори, които до момента са декларирали, че ще се кандидатират, както и какво са казвали за Брекзит. Те са подредени в реда, посочен от Oddschecker, уеб страница, който комбинира коефициентите на букмейкърите.

Борис Джонсън, 54 години

Явният любимец на
букмейкърите бе лицето на формалната акция за напускането на Европейски Съюз. Бившият кмет на Лондон подаде оставка като външен министър през юни предходната година в символ на митинг против тактиката на Мей в договарянията за Брекзит.

Във видео от акцията си той съобщи, че Англия ще напусне Европейски Съюз на 31 октомври със или без договорка, както и че възможен втори референдум за еврочленството би бил доста неприятна концепция и би провокирал разделяне.

В публицистична публикация за вестник той сподели: " Никой рационален не би се стремял само и единствено към излаз без договорка. Никой виновен не би изключил разновидността без договорка ". " Ако сме смели и оптимистично настроени, можем да реализираме добра договорка с нашите другари оттатък Канала, да излезем добре и в точния момент – до 31 октомври – и да стартираме да отговаряме на всички очаквания и упоритости на хората ".

Джонсън е приключил колежа " Итън " и Оксфордския университет.

Майкъл Гоув, 51 години

Гоув, един от най-видните деятели за Брекзит по време на референдума през 2016 година, бе министър на околната среда в кабинета на Мей.

За Брекзит счита, че може да сплоти партията и да го осъществя. Каза, че следва да разгласи по-подробните си проекти по въпроса, само че пред Би Би Си разяснява: " В държавното управление и в тази работа се заех с подготовката за сюжета без договорка, това е един вероятен излаз Ще сме способни да преминем през него, само че в последна сметка е по-добре за всички нас, в случай че подсигурим договорка и напуснем по спретнат метод ".

" Трябва да напуснем Европейски Съюз преди да проведем избори ", написа Гоув в " Туитър ", добавяйки, че в противоположен случай водачът на опозиционната Лейбъристка партия Джеръми Корбин може да стане министър председател с поддръжката на шотландските националисти.

Гоув е приключил Оксфордския университет.

Андреа Ледсъм, 56 години

Застъпник за Брекзит, Ледсъм през 2016 година стигна до финала в конкуренцията за правоприемник на Дейвид Камерън. Оттегли се поради рецензии след изявление, в което сподели, че това, че е майка, й дава повече право да дава отговор за бъдещето на страната, в сравнение с съперничката й Мей, която няма деца.

Доскоро бе водач на Камарата на общините (де факто представител на държавното управление в долната камара на парламента), само че предишния месец подаде оставка, като съобщи, че не има вяра, че държавният метод ще извърши резултата от референдума за Брекзит.

В неделя сподели, че ще постави съществени старания, с цел да насърчи Европейски Съюз за договорка, " с която всички да сме съгласни ", само че също по този начин съобщи, че Англия би трябвало да напусне блока в края на октомври със или без съглашение.

Завършила е университета " Уоруик " преди да прекара 25 години в банковия и финансовия бранш.

Доминик Рааб, 45 години

Рааб бе министър за Брекзит в кабинета на Мей, само че след единствено пет месеца на поста предходната година напусна, като сподели, че планът за съглашение за излизане от Европейски Съюз не дава отговор на обещанията на Консервативната партия. Водеше акция в поддръжка на Брекзит.

Пред Би Би Си разяснява, че възнамерява да се стреми към " по-честна договорка " с Брюксел, в това число предоговаряйки проектите за митниците и границите, отнасящи се до Северна Ирландия. Също сподели, че няма да забави Брекзит след октомври и е подготвен за овакантяване без договорка.

Син на евреин емигрант, Рааб е приключил Оксфордския университет.

Джереми Хънт, 52 години

Хънт размени Джонсън като външен министър през юли след шест години като здравен министър. Предишната му позиция го направи неизвестен за доста гласоподаватели, които работят или зависят от намиращата се в затруднено финансово състояние Национална здравна работа.

На референдума през 2016 година бе покровител на оставането в Европейски Съюз. Сега споделя, че въпреки да избира излизане със договорка, счита, че разновидността без договорка е по-добър от разновидността без Брекзит. В публикация за " Дейли Телеграф " стана най-високопоставеният претендент за поста на Мей, отхвърлил опасността за излизане без договорка до края на октомври. По думите му депутатите биха блокирали сходно деяние.

" Всеки министър председател, заречен излизане от Европейски Съюз до съответна дата – без време за предоговаряне и приемане на нова договорка – на процедура ще се обвърже с избори сега, в който парлaментът опита да го спре. А опитът за Брекзит без договорка посредством избори не е решение; това е политическо самоубийство ", написа Хънт.

" Затова единственото решение е друга договорка Това значи договаряния, които ни извеждат от митническия съюз, зачитайки законните опасения за ирландската граница ". Не изключва изцяло " корав " Брекзит, само че го счита за краен случай.

Завършил е Оксфордския университет.

Рори Стюарт, 46 години

Бивш посланик, Стюарт неотдавна бе нараснал в министър на интернационалното развиване. За пръв път бе определен в Народното събрание през 2010 година и поддържа оставането в Европейски Съюз през 2016 година Против излизане без договорка е и е покровител на съглашението на Мей с Брюксел.

Пред " Скай нюз " сподели, че е последовател на " прагматичен, сдържан Брекзит ". Заяви, че няма да се стреми към предоговаряне на договорката на Мей, която три пъти бе отхвърлена от Народното събрание. Според него всеки, който споделя, че може да го направи до октомври " заблуждава себе си или заблуждава страната ".

Завършил е колежа " Итън " и Оксфордския университет.

Саджид Джавид, 49 години

Бивш банкер и бранител на свободните пазари, бил е в разнообразни позиции в кабинета и постоянно се показва добре в изследвания измежду партийните членове. Имигрант второ потомство от пакистански генезис. Има портрет на Маргарет Тачър на стената в кабинета си. Гласува за оставане в референдума през 2016 година, само че преди този момент бе считан за евроскептик.

Иска да промени сегашната договорка за Брекзит и да я прокара през Народното събрание, само че ще бъде подготвен за " корав " Брекзит, в случай че това се окаже невероятно. " Трябва да напуснем на 31 октомври. И в случай че не можем да получим договорка, би трябвало, с голямо страдание, да напуснем без такава, откакто сме създали всичко допустимо, с цел да минимализираме безредието ", написа в " Дейли Мейл ".

Против втори референдум е: " Никога в историята на тази страна не сме желали от хората да гласоподават повторно без да използван решението им от първия ".

Син на водач на рейс, приключил е университета в Екситър.

Естер Маквей, 51 години

Бивша телевизионна водеща и покровител на Брекзит, през ноември се отдръпна от поста министър на труда в символ на митинг против договорката на Мей с Европейски Съюз. В неделя сподели, че Англия би трябвало да напусне на 31 октомври даже и без договорка.

За " Дейли Телеграф " писа, че никое държавно управление, водено от нея, няма да изиска закъснение на Брекзит след 31 октомври. " Трябва да спрем да губим време в изкуствени диспути за предоговаряне на " защитни мрежи " или възобновление на нескопосани покупко-продажби. Единственият метод да осъществим резултатите от референдума е интензивно да приемем излизането от Европейски Съюз бе договорка ".

Завършила е университета " Куин Мери " в Лондон.

Мат Ханкок, 40 години

Министърът на опазването на здравето Мат Ханкок, някогашен икономист в Bank of England, поддържа оставането през 2016 година Бе определен в Народното събрание през 2010 година и е заемал няколко министерски поста.

Пред радио Би Би Си сподели, че излизането без договорка не е алтернатива, тъй като Народното събрание не би го разрешил. Готов е да предоговори договорката на Мей с Европейски Съюз, само че ще се концентрира върху прокарването й в Народното събрание.

За " Дейли Мейл " писа, че консерваторите би трябвало да си върнат гласоподавателите и от двата лагера, които са отишли при други партии. Пред " Скай Нюз " сподели, че възнамерява да предоговори бъдещите връзки с Европейски Съюз и ще изследва опцията за смяна на съглашението за отдръпването. " Трябва да напуснем Европейски Съюз преди 31 октомври. Все още мисля, че това е постижимо ", акцентира той.

Завършил е Оксфордския университет.

Марк Харпър, 49 години

Избран е в Народното събрание през 2005 година откакто е работил като счетоводител. Бил е зам.-министър на финансите. Бе основен партиен уредник при ръководството на някогашния министър председател Дейвид Камерън. През 2014 година подаде оставка като министър на имиграцията, откакто се разбра, че прислужницата му не е имала позволение да работи във Англия.

На референдума поддържа оставането в Европейски Съюз, само че споделя, че в този момент би дал своя вот за овакантяване. Пред " Скай Нюз " съобщи, че би удължил процедурата за излизане от съюза, с цел да има време за договорка. " Искам излизане със договорка, само че в случай че не можем да получим договорка, която да мине през Народното събрание, би трябвало да напуснем без съглашение за излизане ".

Завършил е Оксфордския университет.

Сам Джима, 42 години

Единственият претендент, който поддържа втори референдум за Брекзит.

Бивш капиталов банкер и бизнесмен. Влезе в Народното събрание след изборите през 2010 година През януари 2018 година стана министър за университетите, само че подаде оставка 10 месеца по-късно поради договорката на Мей за Брекзит.

Според него се разискват прекомерно малко възгледи за Брекзит. " Парламентът е в невъзможност, всички знаем това. Искаме да можем да обединим страната, по тази причина мисля, че последна дума за договорката за Брекзит е методът това да се реализира. Аз ще съм единственият претендент в конкуренцията, предлагащ тази алтернатива, която се поддържа от болшинството хора в обществото ", показва той.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (590)

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР