Кои храни са полезни и кои вредни? Този въпрос няма

...
Кои храни са полезни и кои вредни? Този въпрос няма
Коментари Харесай

10 мита за храните, в които е крайно време да спрем да вярваме

Кои храни са потребни и кои нездравословни? Този въпрос няма еднопосочен отговор. Здравословното хранене е обвързвано с куп легенди. 
Например, някои диетолози настояват, че млякото е наложително в диетата ни като директен източник на калций. Но съгласно други, животинските мазнини оказват извънредно негативен резултат върху човешкото тяло. Подобна е обстановката и с рибата: да, тя е извънредно потребна поради наличието на Омега-3, само че по едно и също време с това е и рискова поради наличието на живак и олово. Съществуват още куп легенди. Някои от тях ще развенчаем в този материал.
Мит №1: Постенето оказва помощ за намаляване
Това може би е един от най-разпространените легенди. Всъщност гладуването, колкото и парадоксално да звучи, съгласно заключенията на доста специалисти, е метод за напълняване. И всичко това се дължи на обстоятелството, че по време на недояждане организмът се " храни " с енергийните запаси от гликоген. Поради тази причина от тялото се освобождават надлежно непотребните водни запаси, а с тях и непотребните килограми. Но това е единствено заблуда. След връщане към естественото хранене, с изключение на тежестта ще бъде възобновено и първичното количество вода в тялото ни, освен това в по-големи количества.
Мит №2: Най-ефективни са протеиновите диети
За разлика от протеините, въглехидратите постоянно са били определяни като средство за напълняване. Отчасти това, несъмнено, е правилно, само че в тази ситуация приказваме за брашно, елементарни захари и модифицирани зърнени храни. Но с изключение на тях има и „ потребни “ въглехидрати, които мнозина, за жалост, не помнят или съзнателно изключват от диетата си. Но това е неверното решение, защото въглехидратите са най-важният източник за сила за нашето тяло и без тях е невероятно да се осъществят куп значими процеси.
Мит №3: Само разделното хранене е потребно
Експертите потвърждават с научни обстоятелства, че човешкото тяло от дълго време се е приспособило да обработва разнообразни типове храна, признати в границите на едно хранене. Учените са уверени, че в случай че „ отучите “ стомаха си от способността да смила протеини и въглехидрати дружно, откакто се върнете към общоприета диета, ще бъде невероятно той да се оправи с тяхната преправка.
Мит №4: Крекерите са по-диетични от пресния самун
Това не е по този начин, защото крекерите съдържат даже повече калории от пресния самун, само че са по-здравословни от него. Те са по-лесни за асимилиране и не провокират отичане.
Мит №5: Белият самун е по-калоричен от черния самун и от хляба с трици
В 100 грама самун се съдържат идентични калории, без значение от неговия тип. Но черният самун и хлябът с трици, за разлика от белия, съдържа доста по-голямо количество фибри и други потребни съставни елементи, като витамини и минерали.

 Храните, които са по-силни от напрежението Храните, които са по-силни от напрежението
Стресът e неизменима част от живота на всеки човек. Уви, няма метод да го отстраняваме изцяло, само че можем да помогнем на тялото си да нама...
Мит №6: Колкото по-често и по-малко ядем, толкоз по-добре за фигурата ни
Това изказване е правилно единствено частично. Препоръчва се да се храним по 4-5 пъти дневно. По този метод се заобикаля потреблението на огромно количество храна, призната едновременно.
Мит №7: Салата от зеленчуци оказва помощ за намаляване
Често салатата не се употребява в чист тип. Към нея се прибавят разнообразни калорични сосове. Единствено, в случай че я консумирате в чист тип, това ще е от изгода за фигурата ви.
Мит №8: Плодовете убиват апетита
 Мазните храни, които може да консумирате без терзание Мазните храни, които може да консумирате без терзание
Тялото ни се нуждае от мастни киселини. Последните изследвания демонстрират, че наситените или нездравословните мазнини заемат основно място...
Плодовете предизвикват апетита. Те не би трябвало да се употребяват вместо главното хранене. Най-добре е да ги включите в менюто си сред храненията. Никога не ги консумирайте след главното ястие, тъй като това затруднява храносмилането.
Мит №9: Растителните масла не способстват за увеличение на тежестта
Всъщност растителните масла съдържат до 98% мазнини. И растителните, и животинските мазнини са еднообразно потребни, само че при съблюдаване на златното предписание за потреблението им в умерени количества!
Мит №10: Дъвката е потребна след хранене
Да, тя освежава дъха. Но защото съвсем всички дъвки съдържат захар, те се отразяват пагубно на зъбния гланц. Дъвченето на дъвка за повече от три минути може да аргументи съществено увреждане на лигавицата на стомаха.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР