Когато занимаваме ума си с нещо - дори да е

...
Когато занимаваме ума си с нещо - дори да е
Коментари Харесай

Заетите хора са най-щастливи

Когато занимаваме мозъка си с нещо - даже да е безсмислено - негативните страсти отшумяват. Лошата вест е, че хората са програмирани за мързел, евентуално с цел да пестят сила, счита проф. Кристофър Ши - откривател на човешкото държание от Чикагския университет. Според него рецептата за благополучие е да преборим мързела и да се хващаме на работа - пък даже и да се потим над кръстословици и судоку.

В изследването му, представено от в. " Дейли Телеграф ", 98 студенти били помолени да попълнят два въпросника. След като приключели с първия, трябвало да чакат 15 минути, до момента в който им дадат втория.

Участниците можели да избират дали в това време да предадат първия въпросник в пункт покрай дома им или в по-отдалечен офис, до който трябвало да вървят пешком. Какъвто и да бил изборът им, получавали премия - шоколад.

Две трети от младежите (68%) избрали мързеливия метод. Онези, които решили да се разходят обаче разказали, че се усещат по-щастливи от лентяите по канара от едно до 10. Изводът на професора - заетостта поддържа положителното въодушевление. Според него държавните управления би трябвало да извърнат внимание на тази наклонност.

" Правителствата могат на покачат равнището на благополучие на безработните жители, като ги ангажират да вземем за пример в строителството на мостове, които в действителност няма да служат за нищо ", предлага той. За обособения човек също има съвет: " Станете и свършете нещо. Каквото и да е. Дори и в дейностите ви да няма никакъв смисъл, ще се почувствате по-добре. "

Умствената активност също очевидно оказва помощ. " Дълбокият размисъл и разсъжденията върху живота също се броят за активност. Не е нужно да търчите в близост - просто ангажирайте с нещо съзнанието си, без значение дали става въпрос за физическа или умствена задача. "

Ами... Да се залавяме за работа тогава.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР