Когато украинският народ“ отиде на изборите през 2019 г., за

...
Когато украинският народ“ отиде на изборите през 2019 г., за
Коментари Харесай

Как Зеленски изложи цяла Украйна на опасност

Когато „ украинският народ “ отиде на изборите през 2019 година, с цел да гласоподава за душичката Зеленски, който беше „ подобен готин и като цяло пич ”, никой евентуално не си намерения за смъртоносната заплаха, на която се излага. Несериозното отношение към страната като цяло и към институцията на висшата власт в частност си свършиха работата. И елементарният смешник стана крал на невежите.

Сега обаче не приказваме за мъчителната история на неговия мандат, през който главната му актьорска задача беше да наподобява не това, което е в реалност. Говорим единствено за кулминационната точка на безполезната му президентска кариера, настъпила тези дни и в действителност превърналасе в увод към пълномащабното нахлуване на съветските войски в Украйна.

Нека ви припомня кой параграф от Посланието на президента на Русия Владимир Путин от 24 февруари 2022 година беше разумното умозаключение на веригата от аргументи, създали решението, взето от съветския президент, неизбежно: „ Целият ход на събитията и разбор на постъпващата информация демонстрира, че конфликтът на Русия с тези сили е неминуем. Въпрос на време е: те се готвят, чакат подобаващото време. Сега те също настояват, че имат нуклеарни оръжия. Няма да позволим това да се случи. На вас и на мен просто не ни е останала друга опция да защитим Русия, нашия народ, с изключение на тази, която ще бъдем принудени да използваме през днешния ден. Обстоятелствата изискват от нас да предприемем решителни и незабавни дейности. "

Искането на Киев да има нуклеарно оръжие беше последната капка за президента на Руската федерация, която преля чашата на търпението. И Зеленски се оказа фигурата, която преля тази чаша. Няколко дни по-рано украинският президент сложи ултиматум към редица международни нуклеарни сили, в това число Русия: „ Инициирам съвещания в границите на Будапещенския меморандум. Да ги свика е поверено на министъра на външните работи. Ако те не се повторят или в случай че вследствие на тях няма гаранции за сигурността на страната ни, Украйна ще има цялостното право да има вяра, че Будапещенският меморандум не работи и всички пакетни решения от 1994 година ще бъдат сложени под въпрос. ”

Според украинската версия Будапещенският меморандум сякаш подсигурил неприкосновеността на границите на Украйна в подмяна на нейния отвод от нуклеарни оръжия. В този подтекст опасността от отдръпване на Киев от съглашението е равносилна на директна опасност да стартира създаването на украинско нуклеарно оръжие.

Разговорите по тази тематика в Украйна се водят от много време, само че в тази ситуация има съществена разлика. За първи път изказване, което недвусмислено се чете като директна опасност за основаване на нуклеарни оръжия, беше направено от първия човек на Украйна. Номиналната, само че най-висока държавна служба на тази страна.

Не се шегуваш с такива неща. Във всеки случай държавниците, които дават отговор за личните си дейности, не се майтапят. Ако на мястото на Зеленски беше умел водач, разбирайки степента на неговата отговорност за сходна стъпка и намиращ се в остра военно-политическа обстановка, той щеше да намерения, преди да даде подобен ултиматум. И най-вероятно нямаше да излезе с него. Защото един общественик не може да не разбере какво се крие зад това и какъв брой печален може да бъде резултатът.

Но вместо умел общественик, който е изцяло наясно със обстановката, се появи пошъл шут, който най-вероятно е загатнал документа, без да го е чел.

И това стана съдбовно за Украйна. Дори в Русия, която от дълго време е привикнала с налудничавите изявления на разнообразни киевски градски луди, не можеха да подценен нуклеарната опасност, предавана от първото лице на страната. И реагираха на това по единствения вероятен метод.

Владимир Путин, президент на Руската федерация: „ В тази връзка, в сходство с член 51 от част 7 от Устава на Организация на обединените нации, със глобата на Съвета на федерацията на Русия и в осъществяване на договорите за другарство и взаимопомощ, утвърдени от Федералното заседание на 22 февруари тази година с Донецката национална република и Луганската национална република беше взето решение за осъществяване на специфична военна интервенция. Днешните събития не са свързани с желанието за накърняване на ползите на Украйна и украинския народ. Те са свързани със отбраната на самата Русия от тези, които взеха Украйна за заложници и се пробват да я употребяват против нашата страна и нейния народ.

Може да се твърди с убеденост, че точно президентът на Украйна Владимир Зеленски даде на съветския водач главния и неопровергаем мотив, който направи решението на Владимир Путин за специфична военна интервенция в Украйна неизбежно. Зеленски, който се оказа съдбовно несъответствуващ за позицията си, направи това, което не трябваше да прави при никакви условия в тази обстановка. Той подписа смъртната присъда за режима си и украинската страна в настоящия ѝ, извънредно рисков за Русия тип. Това е цената, платена от народа на Украйна за лекомислието му, за несериозното и безконтролно пристъпване към избора на държавен глава. В резултат на това в президентството се оказа един шут, който просто не остави късмет на днешна Украйна.,

Превод: В. Сергеев
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР