Когато талантът и технологиите намерят пресечна точка и тръгнат заедно

...
Когато талантът и технологиите намерят пресечна точка и тръгнат заедно
Коментари Харесай

Шоуто, което продължава

Когато геният и технологиите намерят пресечна точка и тръгнат дружно напред, се получава… Elektrick.me. Артистите от това студио имат силата, уменията и творчеството да основават невероятни прекарвания за развлечение, събития, реклама.

Многото планове ги слагат в непрекъсната конкуренция с времето и не се боят с всеки нов ангажимент да прекрачват границите на вероятното и да измислят нови техники, когато старите към този момент не правят работа.

Територия

Elektrick.me е студио за компютърна анимация, интерактивни съоръжения, VR, AR, мултимедии. Известни са с уменията си да вършат 3D мапинг шоу, посредством което фасадите на някои здания за малко оживяват. В София са организирали такива прожекции на редица места, измежду тях са Централната баня, НДК, ББР, Националната изложба „ Квадрат 500 “, а също върху градската художествена изложба „ Борис Денев “ във Велико Търново, общината в Габрово, читалището във Враца, както и в чужбина – да вземем за пример в Казахстан. Популярни са с мултимедийната сценография на екраните зад изпълнителите по време на спектакли и огромни концерти В театрите постоянно се употребяват опциите на мултимедията, с цел да се реализира бърза промяна на декорите. Нестандартните екрани и ексцентричните плоскости за прожекция отприщват тяхната изобретателна буря.

Тандем

Името на компанията е игра на думи, написана с правописна неточност. Но в работата си те нямат неточност. Владимир Грънчаров и Стоян Стоянов са двамата сътрудници зад този бизнес. Работата ги среща много по-рано от концепцията да записват компания. В началото на взаимната им активност вършат празненства с електронна музика. Когато откриват, че са добър тандем, стартират повече и повече да се поддържат в общи изяви и планове, натрупват опит, събрани от DJ-ството.

В този софтуерен бизнес се влиза мъчно, а в случай че не си задоволително добър, той те изхвърля елементарно. Владимир Грънчаров е приключил инженерен дизайн в Техническия университет в София. С празненствата, правене на декори и графичен дизайн се занимава още от 16-годишен, бързо става търсеният VJ, който се грижи за визуализацията на музикалното прекарване.

Мрежа

Клиентите ги откриват посредством познанства по професионална линия и от уста на уста, даже и отвън рамките на България. В едни случаи някой прочут реализира контакта с тях, в други - тяхното портфолио, намерено в интернет, в трети – видеа, които са налични. Понякога е въпрос и на добър шанс. Така техен другар, правещ пърформанси по света, ги свързва с хора от Кувейт, които търсят реализатор на специфична задача. Elektrick.me я поемат и… в 3-4 следващи години преди пандемията работят за фамилията на емира на Кувейт шейх Сабах ал Ахмад ал Джабер ас Сабах. Ежегодното събитие се провежда от неговата сестра над 17 пъти, основен миг в това шоу с родолюбив заряд е пъстрата хореография на танците. Elektrick.me вършат мултимедията за него.

Взаимодействие

Сред множеството осъществените планове Elektrick.me открояват този за Оперативна стратегия „ Околна среда “. Той е обвързван с метода, по който се отнасяме към природата и всичко, което ни заобикаля. Светлинната приказност ни насочва да мислим повече за преработването и за всичко, с което вредим на природата. „ Приехме това като метод да изпратим обръщение към хората. Шоуто „ Нямаме Планета Б “ е и нашият апел да пазим Земята “, изяснява Владимир Грънчаров. Работят и за комерсиални марки като Порше, Кока-Кола, Абсолют, „ България търси гений “, „ Гласът на България “. Това, което несъмнено умеят, е артистичният метод да допрян сърцето и страстите на всеки.

Екипът

Креативност оттатък вероятния най-много и постоянно на върха на технологиите – от тях се чака да вършат освен шоу, само че и да основават ефектни послания. Екипът е от 10 души, употребяват също подизпълнители и помощници в сложни моменти, когато времето не стига. Композитори основават авторски резултати и това носи доста страст. Успешната им формула е „ Сплотен екип, в който всеки тегли другите напред с новости, които открива “.

Възможности

Компютърът няма по какъв начин да е добър актьор, само че може доста да форсира работата – имат вяра в това и всеки ден са заети с доказателството му. Чрез новите технологии и тяхното развиване реализират все по-добри резултати за по-кратко време. Благодарение на отличното притежаване на технологиите екипът съумява да прибавя потребителско преживяване посредством VR и AR. С очила за добавена действителност, да вземем за пример, може да се види новата постройка, която следва да бъде издигната. „ Може да сме потребни и за доста други бизнеси. С мултимедиите даваме добавена стойност на концерти и специфични събития. Правили сме виртуална действителност за нови артикули, които дадена компания ще показа на своите клиенти. При нас няма предел на опциите, постоянно клиентът пита дали бихме могли да създадем нещо, заемаме се и се оказва, че го вършим “, споделя Владимир Грънчаров. Къде се стопират? Където бърнаутът каже „ Спри! “… Това към този момент е единствено действителна опасност, защото са привикнали да работят по 16-18 часа и да превъртат нощите, с цел да спазят периодите.

Накъде

Таван няма, развиването не стопира. Ако една технология омръзне на хората, не престават със идната. Екраните стават все по-големи, мултимедията може да откри място на всички места. Прогнозата? Вероятно скоро ще се разхождаме с очила за добавена действителност и на всички места ще изскачат интерфейси с анимация, които дават информация за разнообразни неща. Това също някой би трябвало да го направи. Elektrick.me са подготвени да станат част от този развой.



Най-големият стационарен LED екран в България, който Elektrick.me са изградили
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР