Станах търговски директор на компанията с годишен оборот над 7

...
Станах търговски директор на компанията с годишен оборот над 7
Коментари Харесай

Роботи помагат в Търговския отдел на „Аурубис“

Станах търговски шеф на компанията с годишен оборот над 7 милиарда лева за 2023 година, когато бях на 32 години. Трябваше бързо да надградя уменията и опита си. Финансовите и репутационните опасности са доста високи. Годините ми са и преимущество, защото имам задоволително сила и възторг да се боря с провокациите и да предизвиквам нововъведенията, свързани с процеси в комерсиалната функционалност.

Интересното и потребно изобретение - роботи, които да правят административни процеси в отдела. Това доста форсира скоростта на заплащания, експедиции, събираемост.

С " Аурубис " се намерихме на трудова борса в Американския университет няколко месеца преди завършването ми.

Рециклирането за " Аурубис " е приоритет номер едно в тактиката. В момента строим цех в Ричмънт, Съединени американски щати, и планираме да увеличим съществено индустриалния си потенциал там в идващите години. Търсим решения за преработване на материалите на бъдещето, като акумулатори на електрически автомобили и слънчеви панели.

Покупките на рециклирани материали от основни разрастващи се райони, измежду които Близкия Изток и Африка, е неповторим късмет за мен и екипа. За да си сполучлив, е значимо да познаваш добре културата и метода на правене на бизнес в тези райони, както и да изградиш конкурентен и пазарно приспособен бизнес модел (tailor-made approach), отговаряйки на локалните потребности и решавайки техните проблеми.

Завършването на Executive MBA във WU ми даде опция да се изучавам от топ лектори в региона на стопанската система и световния бизнес.

Избирам " Аурубис ", тъй като компанията е предан шеф, който постоянно цели да развива и издига фрагментите си. Тук имам опция да работя с топ експерти във всички области. Мащабните вложения, които вършим, както и оптимистичната прогноза за търсене на мед в дълготраен проект, предвещават положителни благоприятни условия и за в бъдеще.

Оставам в България, защото виждам добър капацитет за напредък на комерсиалните ни действия. Българите са прагматични, гъвкави и изобретателни. Тези качества ни оказват помощ да предоставяме най-хубавите решения за цифровизация и оптимизация за цялата група.

Най-големите провокации в работата за мен са: огромният размер и високата стойност на суровините и продуктите ни носят високи ценови опасности, както и опасности от обири и измами. Една административна неточност може да докара до загуби от десетки милиони. Ние би трябвало да сме непрекъснато нащрек. Огромно предизвикателство е реализацията на полупродукта стоманен силикат, който се генерира при преправка на медната шлака. Целта ни е да намерим приложение на 800 хиляди т годишно в строителната промишленост, керамиката и пътното строителство.

Моят жанр на ръководство е демократичен. Внимателно сортирам екипа си, работя по самостоятелното и кариерното им развиване. Поощрявам и оценявам достиженията на всеки от тях.

Правило, на което се стремя да не изневерявам: Бъди почтен и открит с сътрудниците и сътрудниците си. Успехът ти зависи от тях.

Добрият търговски шеф гледа дълготрайно на всяко партньорство и се стреми да построи синергии с бизнес сътрудниците, които прибавят стойност и на двете страни и мъчно може да бъдат репликирани от съперниците.

" Аурубис " ми даде доста познания и опит в региона на световната търговия и ръководството на екипи, даде ми опция да се развъртвам и да раста кариерно. И ми взе част от персоналното време. Функцията ми изисква доста пътувания и наличие на бизнес събития, заради което постоянно се постанова да не присъствам от у дома.

Следя с интерес световните пазарни трендове и геополитическата конюнктура. Тези фактори оказват мощно въздействие на веригите на доставки на суровините и продуктите ни, както и на волатилността на тържищата и световното търсене.

Презареждам „ батериите “ като пътувам със фамилията, играя тенис с другари или карам ски.

Моята житейска и бизнес философия: Успехът се гради с преданост, поредност и доверие.

Фирмен профил

„ Аурубис България “ е част Aurubis AG - водеща интернационална група за произвеждане на метали, основана в Хамбург, Германия. Това е най-големият поданик в България, със структурно значение за стопанската система на страната. Основната активност е преправянето на медни концентрати, произвеждане на рафинирана мед, записана на Лондонската железна борса като бренд „ Пирдоп “, също на медни аноди и вторични артикули като сярна киселина и стоманен силикат. От основаването си през 1958 година до през днешния ден медодобивното произвеждане край Пирдоп и Златица е неделима част от историята на района и развиването на България.
Текстът е част от бр. 119 на сп. „ Икономика “. Публикува се в Economic.bg по силата на партньорско съглашение сред двете медии. Темите и мненията са подбрани от екипа на списанието и не съответстват безусловно с публицистичната политика на Economic.bg.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР