Когато Стив Джобс управлявал Apple, той бил пословичен сред журналистите

...
Когато Стив Джобс управлявал Apple, той бил пословичен сред журналистите
Коментари Харесай

Защо Стив Джобс е забранявал на децата си да използват iPad

Когато Стив Джобс управлявал Apple, той бил легендарен измежду публицистите с това, че или ги хвалел за техни статии, или - по-често - им обяснявал къде са сбъркали, написа Мениджър Нюз.  " Аз бях измежду получиталите на няколко от тези позвънявания (с критки) ", описа преди време в известен материал във вестник " Ню Йорк Таймс ", който към момента - 2 години по-късно, събира внимание измежду родителите по света - Ник Билтън. " Но нищо не ме е шокирало повече от това, което господин Джобс ми сподели в края на 2010 година, откакто завърши да ме " дъвче " за нещо, което бях написал за минус на iPad ", продължава той. 

" Децата ви несъмнено обожават iPad? ", попитах аз, пробвайки да сменя тематиката на диалог. Първите таблети на компанията таман изпълваха рафтовете на магазините. " Те не са го употребявали ", сподели Стив Джобс. " Ние ограничаваме какъв брой технология децата ни да използват вкъщи ". 

Ето по какъв начин продължава Билтън:

" Сигурен съм, че отговорих с ахване и втрещяване. Бях си представял, че семейството на Джобс е като Рай на нърдовете: че стените са великански тъч екрани, масата за вечеря е направена от плочки от iPad-и, и че iPod-и се раздават на гостите като шоколадчета на възглавничка. Но, не, господин Джобс ми сподели, че съм много надалеч от истината.

От тогава съм се срещал с голям брой софтуерни изпълнителни шефове и рискови вложители, които споделят сходни неща - те категорично лимитират екранното време на децата си, постоянно забранявайки използването на всички джаджи във вечерите на образователните дни (от понеделник до петък, в това число б.р.) и определяйки аскетични времеви предели през уикендите. 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР