Когато става въпрос за маркетингови фунии, има много неща, които

...
Когато става въпрос за маркетингови фунии, има много неща, които
Коментари Харесай

Извлечете максимума от фунията за продажби

Когато става въпрос за маркетингови фунии, има доста неща, които би трябвало да имате поради. И според от вашия артикул или услуга, фунията за продажби може да бъде много дълга – което значи, че би трябвало да отделите доста време и старания в изработването на фуния за продажби, която поддържа клиентите ви ангажирани, осведомени и подготвени да купуват. Ето по какъв начин да извлечете максимума от маркетинговата си фуния.

Изяснете задачите на фунията

Всеки може да сътвори серия от имейли, които да изпрати до вашата потребителска база, само че е малко по-трудно основаването на ориентирана фуния, която ще получи стремежи отговор.

Започнете процеса като извършите малко изследване от какво се интересува стремежи от вас клиент, за какво се тревожи, какво би му попречило да закупи вашия артикул. Това са нещата, за които би трябвало да говорите във вашата маркетингова фуния.

И би трябвало да сте доста наясно с целите си. Искате ли потребителите да купуват от вас? Искате ли да кажат на приятелите си за вашия артикул?

Подредете я визуално

След като имате добра визия какво желаете да постигнете, е време да очертаете фунията образно. Има някои софтуерни варианти, които ще ви оказват помощ да извършите това. Но в случай че не успее, постоянно можете да го нарисувате на лист хартия или на бяла дъска.

Определете къде влизат във фунията (формуляр за хващане на евентуални клиенти, обществени медии, уебсайт, платена реклама и т.н.) и по-късно къде ще отидат. Това може да включва SMS известия, следващи телефонни позвънявания или визити, уебинари, имейли, видеоклипове и така нататък

Маркирайте ясно във фунията мястото, което се смята за " точка на превръщане ". Това са областите, които ще желаете да наблюдавате, с цел да определите дали вашата фуния е сполучлива или не.

Как ще мотивирате клиентите си да действат 

Сега, когато имате първа чернова, си отбележете къде смятате да срещнете логичната прелест с прочувствената прелест. Имате ли задоволително добра композиция от двете?

Твърде доста логичност и няма да съумеете да мотивирате клиентите си да работят в този момент. Твърде доста прочувствена прелест и рискувате да загубите евентуалните си клиенти, тъй като те няма да имат явен проект за деяние. Перфектната фуния е комбинация и от двете неща.

Опростете я

Искате добре премислена фуния, която разказва всичко, което желаете да адресирате, само че също по този начин желаете да я извършите допустимо най-лесна и елементарна, тъй че вашите клиенти да подхващат идната стъпка. Значи е време да редактирате фунията си. Има ли прекалено много стъпки в нея?Изгубва ли се известието за продажба в морето от имейли? Опростете процеса и помогнете на клиентите си да обръщат.

Напишете вашата фуния 

След като сте прекарали известно време в планирането на вашата фуния с добра комбинация от прочувствена и логическа информация и сте минали през процеса на редактиране, е време да започнете да пишете.

Започнете с чернова и накарайте други членове на екипа да прегледат текста за следващи хрумвания и редакции, които да внесат още малко изясненост в стъпките. След това е време да стартирате. Отбелязвайте всички имейли, които нямат добра периодичност на отваряне или периодичност на кликване, и се концентрирайте върху тях за бъдещи редакции.

Източник: Дейвид Финкел, създател на " Формулата на свободата: по какъв начин да съумеете в бизнеса без жертване на фамилията, здравето или живота ", за

Превод и редакция: Нели Тодорова 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР