Когато селскостопанският производител Рубенс Браз започва да отглежда бразилски пилета,

...
Когато селскостопанският производител Рубенс Браз започва да отглежда бразилски пилета,
Коментари Харесай

Фермер превръща отглеждането на гигантски петли в печеливш бизнес

Когато селскостопанският производител Рубенс Браз стартира да отглежда бразилски пилета, той няма визия до каква степен ще се разрасне активността му или какъв брой огромни ще станат птиците. 20 години по-късно той отглежда великански петли в Централна Бразилия, като изкарва прехраната си от възходящите продажби в страната, отдавайки се на заниманието си. Неговите птици, наричани " великански индийски петли ", могат да доближават височина от над 120 сантиметра, написа Reuters.

По думите на Браз цената на гигантските пернати, които се чака публично да бъдат приети като нова порода, в някои случаи може да доближи 20 хиляди бразилски реала (4000 $ за брой), като към тях има интерес от страна на животновъди в страната.

Първоначално това беше занимание. След това други животновъди започнаха да се интересуват и през днешния ден към този момент имаме комерсиална активност ", споделя той в изявление в една от неговите ферми в щата Гояс.

Неговата компания, която носи името Avicultura Gigante, към момента е нишов състезател в Бразилия - най-големия експортьор на птиче месо в света и дом на огромни производители на месо, включително BRF и JBS.

След като световната рецесия с птичия грип се отрази на бизнеса тази година, ограничавайки превоза на живи животни в Бразилия, Браз споделя, че се е съсредоточил върху доставките на оплодени яйца до намиращи се покрай него фермери. В своите ферми той отглежда към 300 птици.

И въпреки това да не е задоволително, с цел да обслужва месната индустрия, той показва, че има задоволително огромно търсене от страна на колекционери и фермери, които желаят да усилят стадата си от така наречен пилета caipira, или свободни птици, отглеждани в дребни парцели главно за прехранване.

View this post on Instagram
A post shared by Avicultura Gigante (@indios_gigantes)
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР