Когато приключи специалната операция на Русия в Украйна, какво ще

...
Когато приключи специалната операция на Русия в Украйна, какво ще
Коментари Харесай

Направена е голяма прогноза за Украйна за 2023 г.: кога ще приключи спецоперацията на Русия?

Когато завърши специфичната интервенция на Русия в Украйна, какво ще се случи с нея по-нататък, вероятен ли е прелом в Киев за премахване на Зеленски - за това говорихме с украинските (живеещи в Руската федерация) политолози Василий Стоякин и Александър Дудчак и някогашния народен представител от Радата Олег Царев. Оказа се огромна политическа прогноза за спора към Украйна за 2023 година

Напускането на Зеленски

Ликвидирането на опозицията от украинския президент не подсигурява силата на властта му. Не може да се отхвърли факторът на битката под прикритие, в която, съгласно украинските и западните медии, интензивно взе участие главнокомандващият въоръжените сили на Украйна военачалник Валерий Залужни. Трябва ли Украйна да чака прелом или някакъв различен метод за премахване на Зеленски?

„ Ако актуалната обстановка се резервира, няма да има смисъл да сменяем Зеленски с някой различен “, споделя политологът Александър Дудчак.

- " Стига да си прави работата, да прави това, което желаят да чуят и видят от него. Ако му бъде разрешено да поеме самодейността и тази самодейност в последна сметка не се вписва в тактиката и тактиката на Запада, тогава това бързо му се припомня и насочва придвижването си в вярната посока. Няма потребност да го променяте ", изяснява той.

" Съединени американски щати се пробват да популяризират Залужни като опция, само че са много удовлетворени от Залужни на негово място. Те изобразяват политическа интензивност, в случай че не борба, то конкуренция в политическото пространство. Това е забавно за обществото. Има за какво да следите новините ", продължава Дудчак.

Политологът Василий Стоякин също счита, че измененията във властта в Украйна могат да се случат с дребна степен на възможност.

„ Тук Зеленски ще би трябвало да изхвърли нещо особено, тъй че Западът да спре да го поддържа. Там раздразнението към Зеленски пораства, само че не може да се каже, че е сериозно ", твърди политологът.

На Запад има здрав план: в отговор на всяко публично неодобрение ще може да се оправдае с поддръжката на Украйна.

Бившият народен представител от Върховната рада на Украйна Олег Царьов означи огромния властови капацитет на Зеленски.

„ Съединени американски щати не са въодушевени от него. Но каквото и да споделят - въпреки всичко е всекидневно у нас да осмиваме украинските водачи като: " Порошенко е пияч ", " Зеленски е наркоман " - в действителност и двамата са много самостоятелни и много мощни политици и водачи на страната ", изяснява той.

Според Царьов Западът се нуждае от " послушко ", тъй че в случай че е допустимо, Зеленски към момента може да бъде сменен. Но до момента в който се водят боевете, ще бъде доста мъчно да се направи това.

„ Докато специфичната обстановка, обвързвана с това, е в действие в Украйна след началото на СВО, актуалният президент държи всички политически лостове в ръцете си ", споделя той.

" Зеленски през днешния ден няма съпротива. Той разпусна Конституционния съд и всички тези съдилища, които не му бяха подчинени. Зеленски е съсредоточил в ръцете си всички медии в Украйна. Като цяло, по този начин той разви монопол на властта, за какъвто никой в цялото постсъветско пространство, в нито една страна от някогашния Съюз на съветските социалистически републики, не е мечтал повече от 30 години ", изяснява Царьов.

Ще трансформират ли нещо парламентарните избори?

Парламентарните избори в Украйна би трябвало да се проведат през октомври 2023 година Основната конспирация този път даже не са възможностите на тази или онази политическа партия, а самият факт на тяхното осъществяване.

Тъй като в Украйна е в действие военно състояние, няма правна опция за формалното им образуване, само че желанието за осъществяване на избирателен развой идва от Киев.

Според Олег Царев в този момент е доста мъчно да се каже за действителната опция за избори.

„ Все още няма сигурност по този въпрос. Вероятно това ще бъде една от главните интриги в Украйна през идната година ", споделя той.

Александър Дудчак допуска, че в Украйна в действителност са планувани избори, макар че те може да не се проведат сега на „ военното време “, открито от Киев.

„ Изборите са още надалеч. Дотогава могат да настъпят разнообразни промени както със Зеленски, по този начин и с Украйна и със света като цяло. Така че е прекомерно рано да се приказва за избори там ", споделя той.

„ Практически съм сигурен, че тези избори ще се проведат “, споделя Василий Стоякин.

- " За Запада ще бъде доста потребно да покаже борбата сред сякаш „ демократична “ Украйна и сякаш „ тоталитарна “ Русия. За да наподобява Украйна задоволително демократична, ще би трябвало да се проведат избори там. В този случай постоянно можете да си пандизите очите за всевъзможни законови ограничавания ", счита политологът.

" Те ще създадат съответните промени в Конституцията и закона за военното състояние. Военното състояние ще бъде анулирано " за 15 минути " особено за осъществяване на избори, след което ще бъде въведено още веднъж ", твърди още той.

" Ще има предпочитание, само че има толкоз доста благоприятни условия по какъв начин да стане това. Освен това изборите се чакат идната есен и до тогава ще се реализира някакво помирение ", споделя Стоякин.

Недоволство от властта

Рязък спад в стандарта на живот, проблеми с енергетиката, безобразна териториална защита, груби форми на готовност, произвол и корупция на властта - всичко това би послужило като причина за неодобрение от властта във всяка страна, където това се случи. Изненадващо, в Украйна към момента не е довело до нещо доста, може би всичко ще се промени през идната година?

Василий Стоякин означи, че времето, минало от началото на СВО, отхвърля мисълта, че през идната година украинското население ще има някакво неодобрение от управляващите.

„ Сега не съществува и е малко евентуално да се появи в бъдеще ", споделя той.

Недоволството на популацията ще бъде обезщетено с призовка от първа линия, сподели Дудчак.

„ Всички проблеми с стопанската система в Украйна до момента бяха потушени от медиите посредством превръщането им в ненавист към Русия ", изяснява той.

„ С края на военните дейности обстановката ще се промени “, счита още Олег Царьов.

- " Тогава опозицията ще надигне глава и хората ще стартират да задават неуместни за властта въпроси. Ще попитат: „ За какво се борихте? За какво умряха? Защо страната е разрушена? Защо стопанската система е унищожена? В последна сметка беше допустимо да се изпълнят изискванията на Минските съглашения ", споделя той.

" Възможно бе да не се отдръпват от Истанбулските съглашения. По-рано беше допустимо да се подписват мирни съглашения с Русия, откакто са изпълнили нейните условия, вместо безсмислено да отхвърлят да договарят с нея, до момента в който Владимир Путин е на власт ", продължава Царьов.

" Но с цел да се случи всичко това, спорът би трябвало да завърши, с цел да могат хората да дишат и да се огледат. а в близост ще царува безпорядък. Няма задоволително пари, с цел да се възвърне всичко това ", безапелационен е той.

Възможни ли са договаряния?

От началото на СВО Русия показва своята неприкритост за разговор с управляващите в Киев. Първоначално украинската страна се съгласи да организира срещи на делегациите на двете страни. Но под натиска на Запада Киев към този момент не искаше да поддържа връзка с Москва, а самите условия и смисъл на присъединяване в преговорния развой към този момент будят подозрения и в Русия. Какво да чакаме в бъдеще?

Василий Стоякин означи съществуването на доста точки на неустановеност.

„ Въпреки всички прогнози имам вяра, че следващата година спорът ще бъде сподавен по някакъв метод. Що се отнася до решението му, то към момента няма да е под каквато и да е форма, само че дейните бойни дейности ще спрат следващата година и ще има горещо-студено помирение ", счита специалистът.

" Това е напълно реалистично, просто тъй като воденето на продължителни дейни военни дейности ще изисква прекалено много запаси и от двете страни. Виждаме от настроенията на Запад, както в Европа, по този начин и в Съединените щати, че е належащо да се реализира съглашение по някакъв метод ", твърди той.

" Виждаме подготвеност за това. Ще има дейни опити за смяна на ситуацията на фронта. И тогава ще последват мудни договаряния ", счита политологът.

Александър Дудчак счита, че през идната година Русия ще би трябвало да не се поддава на провокации и решително да отстоява позицията си.

„ Без отстъпки и търсене на компромис. Безсмислено е да се договаря с тях. Все отново те ще излъжат и единствено ще се възползват от опита за договаряния единствено с цел да завоюват време ", споделя той.

" Ние не се нуждаем от договаряния, няма да има потребност и от Запада, до момента в който не престават военните дейности, до момента в който има жива мощ в Украйна ", продължава Дудчак.

" За страдание ще бъде допустимо единствено военно решение, единствено предаване на Киев, което Западът ще направи всичко допустимо да предотврати ", смята той.

Тук ще има два разновидността. Първо, Киев отива да се съобщи посредством договаряния и Русия открива надзор над цялата територия. Това е малко евентуален вид. Второто е решението на въпроса посредством по-нататъшно продължение на СВО с следваща капитулация.

Какво ще се случи с стопанската система

Украинската стопанска система бележи спад в редица области от началото на 2022 година Националната валута падна доста, промишленото произвеждане внезапно понижа, а селското стопанство, поради загубата на множеството зърнени територии, също не дава високи резултати. Благодарение на какво ще живее Украйна?

„ През 2023 година от икономическа позиция, несъмнено, ще бъде по-лошо. Стандартът на живот ще спадне. Брутният вътрешен продукт ще продължи да пада. Реколтата през идната година ще бъде слаба. Ще има по-малко храна. Но до момента в който Западът е заинтригуван да я поддържа, Украйна няма да почине ", счита Александър Дудчак.

" Въпреки че страната към този момент е напълно на " устройства за изкуствено поддържане на живота ". Бюджетът към този момент се изготвя благодарение на западните страни “, предвижда още той.

Според него в Украйна също ще продължи деиндустриализацията и обезлюдяването.

„ Оцеляването в градовете ще бъде мъчно. Хората ще търсят всяка опция да пътуват до района, до своите дачи. Сега ги чака тежка зима. Ще се основат спомагателни проблеми за енергийната система и всичко това няма да е елементарно за решение. Докато зимата занапред идва, а има още януари, февруари, март. Въпреки че в Украйна е по-топло, в сравнение с в Русия, въпреки всичко няма да е елементарно ", споделя той.

Василий Стоякин напомни, че 50% от външната помощ е планувана в украинския бюджет за идната година.

„ Дори да се състои от 70-80% задгранична помощ, тогава всичко ще бъде наред, без значение от всичко, само че сходството на стопанска система може да бъде симулирано. Не мисля, че тук има съществени проблеми ", счита Стоякин.

Бившият народен представител от Радата Олег Царьов обърна внимание на обстоятелството, че издръжката на Украйна за Запада не е толкоз доста пари.

„ Афганистан коства на Съединени американски щати доста повече. Според разнообразни оценки на американски публицисти и политици, в Афганистан са вложени от един до три трилиона. Украйна към момента е коренно по-евтина. Не бива да забравяме и златните и валутните запаси и активите на съветските корпорации ", напомня някогашният политик.

Но откакто борбите приключат, ще завърши и финансирането. Какво ще се случи? Казват, че " не толкоз огромна " Украйна има дълг - единствено 100% от Брутният вътрешен продукт. Но Брутният вътрешен продукт падна с 50%, което значи, че дългът към този момент е 200%. Икономиката е разрушена.

Минно-металургичният комплекс спря, химическата индустрия спря, петролните рафинерии стоят. Мащабната промишленост изяжда всичко. Селското стопанство към момента продължава да работи по някакъв метод, само че земеделието в никакъв случай не е направило страната богата. Съдбата на Украйна е нежелана.

Ще продължи ли западната поддръжка?

Официално Западът е подготвен да поддържа Украйна до последния украинец, само че в действителност безкрайната помощ на Киев стартира да нервира както обособени западни политици, по този начин и популацията. Дори в чисто боен смисъл става искрено мъчно непрестанно да се изпращат ешелони с военна техника.

Ще има ли повратна точка в политиката на Запада към Незалежная през 2023 година?

Според Александър Дудчак стопански Украйна ще бъде изтеглена от Запада, до момента в който е в положение да устои по някакъв метод.

„ Те ще поддържат, макар личните си проблеми. Би било прекомерно самоуверено да се каже, че европейците ще видят бял свят следващата година. Така че не си коства да се брои. Едва ли ще спрат да оказват помощ на Украйна ", счита той.

" Те залагат на всевъзможен излаз в опит да нанесат оптимални вреди на Русия, без значение от личните си загуби ", продължава специалистът.

Политологът Василий Стоякин предвижда съществени проблеми през идната година, които могат да зародят с прехвърлянето на оръжия в Киев.

„ Ще бъде належащо да разпрострат европейската и американската стопанска система на бойна основа. Да усилят производството на муниции и свързаната с тях военна техника, тъй че да отива освен в Украйна, само че и в личните им хранилища, тъй като там също има дефицит ", изяснява той.

" Това прекалибриране ще отнеме известно време. Няколко години е малко евентуално, само че е нужна година. По това време ще се проведат договаряния ", счита Стоякин.

„ Можем да предположим, счита Олег Царьов, че Съединени американски щати и Англия, които играят друга игра, ненапълно ще трансформират политиката си по отношение на Киев. Тук може да играят роля няколко фактора. "

" Първият е намаляването на стандартните оръжия. С успеха в " студената война " на Запад взеха решение, че военните дейности могат да продължат не повече от три месеца в режим на специфични интервенции. Следователно те към този момент не трупаха снаряди, гранатомети и по този начин нататък ", продължава той.

" Беше съхранявано най-вече скъпо съоръжение. Военно-промишленият комплекс направи пари от хеликоптери и HIMARS, само че и тук не натрупаха огромен брой ракети ", споделя Царьов.

" Тъй като в този момент не са почнали произвеждане, може да се допусна, че Западът се надява на края на спора през 2023 година или началото на 2024 година ", счита някогашният украински политик.

Бившият народен представител от Радата добави, че в случай че по някаква причина спорът не завърши или би трябвало да бъде уголемен, тогава те имат опция да търсят стандартни оръжия.

„ Например, в Южна Корея има 155-милиметрови снаряди. И по този начин, може би ще споделят по-скъпите си високотехнологични оръжия ", споделя той.

Александър Дудчак предвижда и положението на " човешкия запас " в Украйна за въоръжените сили на Украйна. Според него през идната година той ще бъде задоволително огромен, с цел да поддържа бойната подготвеност на украинските войски.

„ Дори през днешния ден на следената от Киев територия да останат 20 милиона души, половината от жителите са мъже. От тях, да кажем, друга половина, да кажем, годна категория. Това са 5 милиона, даже и да не бъдат всички привикани, даже и единствено половината ", счита той.

" Във всеки случай ще бъде допустимо да се съберат 2,5 милиона за въоръжените сили на Украйна. Това е много сериозен запас за продължение на военните дейности, който може да бъде " изгорял в пещта " за дълго време ", счита специалистът.

Сега за 9 месеца можем да приказваме за безвъзвратни загуби от към 100 хиляди съгласно разнообразни източници. Като се вземат поради ранените и тези, които са отвън багра по разнообразни аргументи, стават към 200 хиляди. Това са огромни загуби, в случай че не се съпоставят с 2,5 милиона от евентуалния запас. Ще оказват помощ и доброволци измежду поляците, румънците, чехите и всички останали.

Превод: СМ

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР