Когато някой ни каже, че колите не провокират определено поведение

...
Когато някой ни каже, че колите не провокират определено поведение
Коментари Харесай

Тест драйв: BMW M550i xDrive

Когато някой ни каже, че колите не предизвикат несъмнено държание на пътя, надали ще му повярваме. Същото е като с музиката - избрани групи и стилове ни карат да се усещаме и да се държим по избран метод. Феновете на Slipknot знаят за какво...

Не че някой преклонен духовник не би си тананикал тайничко някое парче от албума People = Shit, само че да кажем, че би било по-скоро изключение.

Също толкоз безусловно допустимо (и даже препоръчително) е и да караме новото си BMW M550i, спазвайки всички ограничавания на скоростта, само че е толкоз демонски мъчно...
 Снимка 511683

ЕТО ЗАЩО

Причините са извънредно доста, само че главната е, че с едвам няколко сантиметра придвижване на педала на газта на процедура освобождаваме 540 конски сили, а това няма по какъв начин да ни остави равнодушни. Другата причина е, че колата има силата да ни накара да повярваме, че сме същински неприятни момчета, а кой не желае да е неприятно момче от време на време?

Не че досега се шегувахме, само че в случай че би трябвало да сме съществени, BMW M550i е автомобил, който би могъл да ни убие, само че не желае да го направи. Той е препълнен с десетки асистенти, които по всякакъв начин желаят да ни предпазят от сериозна злополука, каквато би ни била вързана в забрадка, в случай че тях ги нямаше.

Мощността е страшна и когато натиснем педала на газта додолу, би трябвало да сме подготвени след не повече от две-три секунди да го върнем назад, тъй като към този момент се движим с рискова скорост.

Основната заслуга за невероятното ускоряване тук е на xDrive системата за задвижване на четирите колела, която безусловно ни залепва за седалката. И по-добре, тъй като в случай че беше единствено със задно предаване, вероятността в превъзбудата си да се завъртим щеше да е още по-голяма.
 Снимка 511685

СУХАТА ИНФОРМАЦИЯ

Модификация: M550i xDrive

Работен размер: 4395 куб. см.

Мощност: 530 к.с.

Въртящ миг: 750 Нм

Ускорение: 3.8 сек. до 100 км/ч

Максимална скорост: 250 км/ч

Среден разход: 11.4 л/100 км

Трансмисия: 8-степенна автоматизирана

Базова цена: 179 150 лева

И звукът. Същият, който няма да чуем при електрическите автомобили и дизелите. Същият, на който е кадърен единствено един същински бензинов V8 мотор, пък било то и с два турбокомпресора, като този под капака на M550i. Плътен, загадъчно пълнозвучен, а в това време не прекомерно превзет. Точно подобен, какъвто би трябвало да бъде.

СТАРАНИЕ И СМИРЕНИЕ

Външният тип, звукът и мощността са нещата, които вършат пъклен мъчно да караме BMW M550i умерено. Но в случай че се постараем, можем.

По традиция колата предлага опция за избиране на няколко режима на работа, които (за разлика от множеството автомобили) не са там просто за бижу, а доста трансформират чувството зад кормилото.

Така да вземем за пример, в случай че през днешния ден просто желаеме да отидем до офиса и да свършим няколко значими каузи денем, избираме Eco , колата внезапно утихва, реакцията на педала на газта става по-бледа, а прецизната ZF скоростна кутия стартира да сменя предавките по-често. Дори образът на цифровото табло се трансформира и акцентът пада върху успеваемостта и спокойствието.
 Снимка 511682

При Comfort стойностите са усреднени и това, най-общо казано, е най-хубавият от двата свята, а при Sport обстановката излиза отвън надзор по един настръхващ косъмчетата на врата метод. Дори функционалността за надуване на седалките се задейства и ви подсеща с леко подпиране в хълбоците, че нещата загрубяват.

За най-претенциозните, софтуерът на колата даже дава опция на водача да " усъвършенства " някой от авансово заложените режими, като самичък да настройва какъв брой твърдо да е окачването, какъв брой шумна да е изпускателната система и какъв брой спортна да е работата на скоростната кутия и мотора.
 Снимка 511680

Сякаш с цел да ни подсеща, че има и правоверен път, таблото непрекъснато ни осведоми за настоящото ограничаване на скоростта, кормилото автоматизирано желае да се отскубне от ръцете ни, в случай че решим да се вършим на воин и да се престрояваме без мигач. Серията от радари в предната ризница пък следи дали имаме желание да спрем и ни пази от преден удар, в случай че се разсеем. А интериорът несъмнено има с какво да ни разсее.
 Снимка 511681

КОНЦЕНТРАЦИЯ

Според нас един от най-големите добродетели на моделите на BMW е фактът, че в случай че най-малко един път сме карали BMW, незабавно ще се почувствате вкъщи си и в последната Серия 5.

Съвсем естествено, чисто софтуерно и дизайнерски приликите ще бъдат оскъдни по отношение на модел, създаден преди 20 години, само че главните функционалности и позицията на най-основните бутони и лостчета е там, където сме привикнали да бъдат.
 Снимка 511687

Стигнем ли обаче до новостите, ще се впечатлим съществено. Например увеличението и намаляването на звука на аудио системата с жест във въздуха. Мхм, тъкмо по този начин. Нужно е просто да завъртим показалеца си наляво или надясно някъде пред централната подпора, с цел да разбере системата, че желаеме да понижим или увеличим звука. С внезапно придвижване с палец наляво сменяме радиостанцията или песента с една обратно, а със същия жест, само че надясно, минаваме на идната радиостанция от листата или на идната ария.

НАЙ-ДОБЪР Е: в това да те убеди, че си неприятно момче

ПО-ДОБЪР Е ОТ: неприятно момче

ЛИПСВА МУ: малко изгодност

НЕ СТАВА ЗА: неусетно напредване

Тази екстра е повече от глезотия, когато се касае за M550i, където всичко се случва доста бързо и търсенето на някой бутон от време на време може да ни изграе неприятна смешка.

Ако пък сме претрупани от работния ден или сме поели на дълъг път, може да разчитаме на едни от най-хубавите седалки в занаята.

Освен общоприетите за премиум класа настройки, те оферират една спомагателна - на наклона на горната една трета на облегалката. Звучи комплицирана като математическа теорема, само че в превод значи, че можем да настроим седалката по този начин, че колкото и характерни да са наследените или добитите ни гръбначни изкривявания, да ни е комфортно и удобно. Дори в случай че усетим известно изтръпване или болежка, имаме опция да си пуснем масажната функционалност, която да ни релаксира и помогне да съблюдаваме това ограничаване за скоростта, което по този начин безсрамно ни се желае да пренебрегнем.
 Снимка 511679

Разбира се, даже духовниците имат своите пороци. В казусът на BMW M550i главният недостатък е лакомията. Трябва да сме подготвени, че колкото и да се опитваме, каквото и да вършим, както и да караме този автомобил, междинният разход на гориво няма да падне под 15 л/100 км. Което е напълно обикновено за опциите на мотора, само че въпреки всичко във време, в което всеки се хвали с невисок разход на гориво, звучи малко шокиращо. И радостно, най-малко за почитателите на класическото схващане за първокласен, бърз и мощен автомобил.

Другият недостатък е също толкоз предстоящ, колкото неделната молитва, само че малко по-материален. Цената.

BMW M550i се намира тъкмо под M5 в йерархията на Серия 5. И се усеща тъкмо по този начин. То е като да сготвим обичаната си индийска яхния, само че да сложим две трети от подправките, с цел да успеем да понесем изгарящата устната ни празнина пикантност. Лудостта при M550i е същата, опциите са почти същите, само че при него въпреки всичко има зрънце разсъдък. Същият разсъдък, който кара монаха да слуша Slipknot със слушалки в манастира.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР