Когато живеем на с изтощителна рутина, понякога се чувстваме притиснати

...
Когато живеем на с изтощителна рутина, понякога се чувстваме притиснати
Коментари Харесай

6 нощни навика, които могат да гарантират спокоен сън

Когато живеем на с изтощителна рутина, от време на време се усещаме притиснати да се откажем от това, което е в действителност положително за здравето ни, да вземем за пример да се наспиваме добре. Или от време на време, колкото и да сме изтощени, просто не можем да затворим очи и да се наспим добре. Обяснението е просто: ние сме склонни да възприемаме неприятни привички, които имат директно влияние върху здравето ни и затова върху качеството на съня ни. Ето няколко съвета които могат да подобрят качеството на съня.

1. Сменете позите за сън. Всеки от тях има своите преимущества и дефекти.

Най-добрата позиция за сън е по тил. Полезно е за гръбначния дирек и задната част на врата, само че може да аргументи хъркане и сънна апнея. От друга страна, спането по стомах има повече дефекти, в сравнение с преимущества. Тази позиция ви принуждава да обърнете главата си, което в последна сметка може да бъде доста мъчително за горната част на тялото ви. Ако спите на страни, можете да намалите натиска върху гръбнака си, само че бедрата ви ще бъдат наранени. В поза на “плода ” мускулите естествено се отпускат и рефлуксът и киселините понижават. Тази позиция обаче може да затрудни дишането. В умозаключение, най-добре е да сменяте позицията понякога, с цел да получите спокоен сън.

2. Опитайте се постоянно да ставате и да си лягате едновременно.

Важно е да се знае, че сънят се дефинира от циркаден темп, т.е. 24-часов биологичен часовник, който варира от човек на човек. Така че, с цел да получите добър нощен сън и да станете жизнен, от значително значение е да възприемете непрекъснат темп във връзка с времето за лягане и най-много на ставането. Късното ставане заран ще отсрочи идващото време за лягане и това ще окаже въздействие върху съня през идната нощ, в случай че това държание се повтаря. Ето за какво е значимо да имаме допустимо най-редовен темп, с цел да почувстваме известна отмалялост, която ни предизвестява, че е време да си лягаме.

3. Леглото е само за спане.

Леглото би трябвало да се преглежда като място, предопределено само за сън. Всяка друга активност, несъвместима със съня, би трябвало да бъде отстранена. Така че, не би трябвало да гледаме сериали на Netflix с часове, да ядем или да четем в леглото. Това, което е в действителност значимо, е да си лягаме единствено когато желаеме да заспим. Ако сънят не пристигна, по-добре е да станете от леглото. Оставането в леглото може да провокира безпокойствие, което ще направи доста по-трудно заспиването. Нашето легло е на първо място място за релаксация, където би трябвало да държим всички отрицателни мисли надалеч.

4. Избягвайте да спортувате в късния следобяд или вечер.

Понякога дните ни са дълги, по тази причина отлагаме физическата си интензивност за вечерта, което е сериозна неточност. Упражненията в края на деня покачват температурата ни и ни задействат физически и психически, а тези два фактора не вървят ръка за ръка с положителния нощен сън. Това, което можете да извършите по това време на деня, е да се разхождате, без да се напрягате доста. Също по този начин, пробвайте се да избягвате горещи бани директно преди лягане.

5. Леката вечеря ще ви помогне да спите по-добре.

За да спите по-добре, най-добре е да ядете лека вечеря и съвсем постоянно едновременно. Абсолютно значимо е да избягвате да ядете прекомерно тежка храна преди лягане. Но бъдете деликатни: не става въпрос да не ядете въобще, тъй като неизбежно ще се разсъните с извънредно предпочитание да атакувате хладилника си. Също по този начин би трябвало да избягвате енергийни питиета като кафе и всевъзможен различен кофеин — няма нищо по-добро от добър билков чай ​​преди лягане!

6. Създайте удобна среда преди лягане.

Когато изискванията са комфортни, е по-лесно да заспите. Мека светлина, тиха музика и комфортно легло са трите съставки за възстановяващ сън. Други фактори, които би трябвало да контролирате, са шумът, който би трябвало да се заобикаля непременно, и температурата в стаята ви, която не би трябвало да е прекомерно гореща или прекомерно студена. Препоръчително е да не превишавате 18-20 градуса във вашата спалня, която, апропо, би трябвало да се проветрява за 10 минути всеки ден. От друга страна, всеки вид екран със синя светлина би трябвало да бъде изключен, преди да заспите. За предпочитане е да приемете релаксиращи ритуали съгласно желанията си, с цел да улесните прекосяването в света на фантазиите.

Много е значимо да следим нашето богатство. Нека да разгледаме какво се случва, в случай че започнете да приоритизирате съня си.

Източник: aia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР