Когато граждани на са заплашени заради самосъзнанието си, включително и

...
Когато граждани на са заплашени заради самосъзнанието си, включително и
Коментари Харесай

Захариева: Македонските служби са длъжни да реагират, когато техни граждани са заплашени заради самосъзнанието си

Когато жители на са застрашени поради самосъзнанието си, в това число и българско, службите там не би трябвало да чакат ние да създадем демарж, а са длъжни да реагират в такава обстановка. Това сподели външният министър след срещата си със специфичния делегат за България. 
Искам да подчертая, че погрешно това(българската позиция, бел. ред.) се назовава " несъгласие ", тъй като това е отрицание на преговорната рамка. Това още сподели на конференция вицепремиерът Захариева.
 Захариева ще одобри специфичния представител на районен съд Македония за България Владимир Бучковски Захариева ще одобри специфичния представител на районен съд Македония за България Владимир Бучковски
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще одобри на 9 декември 2020 година специфичния представител на Република Се...
„ Понастоящем се намираме в внимателен стадий от връзките си. И двете страни, уповавам се, изпитваме отчаяние от това и заради обстоятелството, че преговорната рамка не беше утвърдена към този миг. Както е добре известно, в главната на нашата позиция стои неизпълнението на Договора от 2017 година. От най-малко година и половина сигнализираме нашите съседи за това. Потвърждавам готовността на българската страна за продължение на диалозите за намиране на стабилно и продължително решение на оставащите отворени въпроси в двустранните връзки, както и за намиране на излаз, който да отвори пътя на Република Северна Македония за утвърждение на преговорната рамка и за пускане на действителни договаряния за участие “, добави тя.
„ Още предходната седмица по наша покана господин Бучковски се съгласи да пристигна в София. Фактът, че той ще има срещи с премиера, президента и вицепремиера демонстрира, че България възприема това предопределение като стъпка в вярната посока и като продължение на разговора по двустранни въпроси, възобновен с визитата на министър Буяр Османи на 9 октомври след, за жалост, прекомерно продължителното му спиране преди този момент “, сподели още Захариева.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР