Когато говорим за климат, често обръщаме внимание на физиологични и

...
Когато говорим за климат, често обръщаме внимание на физиологични и
Коментари Харесай

Психолози: Глобалното затопляне влияе на тревожността и депресиите

Когато приказваме за климат, постоянно обръщаме внимание на физиологични и здравословни проблеми и загърбваме психологичното здраве. В същото време обстоятелствата сочат, че нарастването на депресивните положения е голямо, разясняват психолози, написа nova.bg.

„ Има връзка и това не е единствено сезонната меланхолия, която ние знаем, а чувство за неизбежност и екзистенциална рецесия. И колкото и да е внимателно тя съществува и в действителност е ужасно,че въздейства на хората, даже и те да не го осъзнават ”, разяснява Елица Станева- Бритън, психолог от авторския екип на „ Климатека ”.

В другите хора може да провокира неустановеност от това, което следва, чувство, че всичко ще свърши, изключително в регионите, в които осезаемо се виждат наводнения и рискови бедствия.

„ Понякога хората усеща виновност, изключително младите генерации, което води до тази виновност да основават семейство и проблемите, които по-късно следват,се показват постоянно и в клинична симптоматика като меланхолия и мисли за самоубийство от време на време ”, добави психологът.

Има хора, които са по-податливи на такива въздействия.

„ Често в проучвания се следи такава тревога, неизбежност, съмнение в държавните управления и това, че държавните управления съзнателно унищожават бъдещето потомство ”, изясни още Елица Станева- Бритън.

Някои хора изпитват съмнение, страдалчество, възприятие на горест с отиващата си връзка с природата.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР