Когато говорим за грижа за кожата е необходимо да определим

...
Когато говорим за грижа за кожата е необходимо да определим
Коментари Харесай

За кои козметични продукти си заслужава да харчим пари

Когато приказваме за грижа за кожата е належащо да определим двата съществени вида хора – едни, които подценяват продуктите и изгодите им за кожата, и други, които прекаляват с използването на всевъзможни артикули.

Залитането в нито една прекаленост не е потребно нито за здравето ни, нито за хубостта ни. Не бива да прекаляваме в използването на прекалено доста артикули, по този начин както и не трябва да пропущаме значими стъпки от бюти ритуалите, наложителни за положителния външен тип, към който се стремим. В този ред на мисли е добре да знаем кои са козметичните артикули, за които не трябва да пестим средства, а в противен случай – да избираме качествена и подобаваща за кожата ни козметика.

Сапун.

Може би ви наподобява необичайно, че започваме листата точно с този артикул, само че това не е по никакъв начин маловажно. В изключителната обстановка с ковид COVID-19, в която се намираме, всички разбрахме по мъчителен метод, че хигиеничните привички са животоспасяващи.

Редовната приложимост на качествени сапуни за ръце е наложителен табиет от персоналната ни хигиена, който може да ни защищити от заразяване с рискови вируси, от разпространяването им и да отбрани кожата от нездравословни бактерии.

Това, което не трябва да забравяме обаче е качеството на сапуна. Той би трябвало да е с щадяща кожата формула, най-добре хидратиращ, защото несъразмерното миене на ръцете изсушава кожата. Хидратиращият сапун има свойствата да защищити кожата от изсушаване и да я подхрани за по-дълъг интервал от време.

Крем за ръце.

По какво ще познаете дали една жена се грижи за кожата си? По ръцете, несъмнено. Нежната и деликатна фина кожа на ръцете би трябвало да е мека, приятна на досег.

Защо не трябва да пестите пари, що се отнася до този артикул? Защото един добър и първокласен крем за ръце оказва помощ да запазите кожата хидратирана, подхранена и предпазена от самото начало. Кремът е артикул, който би трябвало да употребявате всеки ден през цялата година.

Препоръчително е да имате постоянно един крем в чантата си, с цел да сте готови непрестанно и когато и да е. Редовното нанасяне на крема ще резервира кожата мека и ще я отбрани от изсушаване, което пък води до напукване на кожата, неспокойствие и даже рани, в случай че не вземете ограничения в точния момент.

Колко постоянно да го използваме?

Няма точна численост какъв брой пъти дневно е добре да се нанася крема, само че множеството бюти експерти предлагат да го вършим всякога, когато мием ръцете си, преди да излезем на открито и преди да си легнем вечер.

Дезодорант.

В летните месеци, които наближават, сигурно ще се нуждаем от дезодорант или антиперспирант, който да предотврати неприятната миризма на пот. Качественият артикул с изключение на гальовен мирис, обезпечава и продължително чувство за прохлада, а това е незаменимо в топлите месеци.

Почистващ артикул за лице.

Почистването на лицето не е толкоз елементарно и просто, както може би звучи. Най-трудното е да се открие верният артикул за съответния вид кожа, защото единствено тогава почистването ще е в действителност дейно. Такъв скъп артикул е пяната или гелът за разчистване, които ще ви оказват помощ да премахнете замърсяванията, само че без да отнемете от кожата нейните естествени масла, защото те имат защитни свойства.

Препоръчително е да изберете артикул, предопределен за вашия вид кожа, с почистваща и омекотяваща кожата формула, която може да се използва всекидневно. /az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР