Когато баба ми Зелда почина преди няколко години на 90-годишна

...
Когато баба ми Зелда почина преди няколко години на 90-годишна
Коментари Харесай

12 безценни урока, които научих от баба

" Когато баба ми Зелда умря преди няколко години на 90-годишна възраст, тя ми остави кутия с дрънкулки от къщата ѝ, които знаеше, че съм обичал през годините. Сред всички тези неща имаше стар тефтер с кожена подвързия. " Това споделя блогърът Марк, чиито препоръки и визия за живота, щастието и кариерата ви представяме от няколко седмици. Той споделя, че неговата баба е записвала в тетрадката концепциите си, мислите си, цитати, думи от песни и въобще всичко, което я трогва.

На базата на написаното от нея Марк е подредил, редактирал и определил 12 съвета, които смята, че баба му му е дала посредством дневника си, преди да почине. С тези упътвания евентуално би се съгласил всеки възрастен човек, изживял по-голямата част от дните си. Те са:

1. Без значение къде си или през какво преминаваш, постоянно вярвай, че има светлинка в края на тунела. Дишай в бъдещето, издишай предишното. Никога не очаквай, не бъди нахален и не изисквай. Само давай най-хубавото от себе си. Контролирай това, което можеш да контролираш. И по-късно остави нещата да се случват. Защото един път, щом си сторил каквото можеш, в случай че е писано ще се случи. Ако не, ще видиш стъпките напред, които би трябвало да бъдат подхванати.

2. Животът може да бъде простоват още веднъж. Само избери да се съсредоточиш върху едно нещо в едно съответно време. Няма потребност да опитваш да вършиш всичко и не е належащо да опитваш да правиш всичко тъкмо в този момент.

3. Позволи на другите да те одобряват подобен какъвто си, или въобще да не те одобряват. Говори своята истина даже гласът ти да трепери. Когато си себе си слагаш нещо хубаво в света, което не е било там по-рано.

4. Ти не си този, който беше, и това е нещо обикновено. Бил си засегнат. Преминал си пред доста възходи и падения, които са те създали този, който си през днешния ден. С годините толкоз доста неща са се случили. Неща, които са трансформирали метода ти на мислене, научили са те на уроци и са принудили духа ти да израсне. Докато времето минава, никой не остава същия. Някои хора ще ти споделят, че си се трансформирал. Отговори им с думите: „ Разбира се, че съм се трансформирал. Това е животът. Но към момента съм същия човек „.

5. Всичко, което се случва, ти оказва помощ да растеш, даже да е мъчно да го схванеш сега. Обстоятелствата ще те направляват, ще те поправят и усъвършенстват с времето. Но каквото и да правиш се хвани за вярата.

6. Не се учи по какъв начин да станеш богат, учи се по какъв начин да станеш благополучен. Така, като остарееш ще знаеш цената на нещата, не цената им. В края на живота си ще схванеш, че най-хубавите дни са били тези, в които не си имал потребност от нищо извънредно и особено да се случи, с цел да се усмихваш. Тогава просто си осъзнал моментите и си се почувствал признателен, търсейки нищо повече и нищо друго. Това е същинското благополучие.

7. Бъди решен да бъдеш положителен. Разбери, че най-голямата част от нещастието ти или от болката ти не са избрани от събитията, а от твоята позиция.

8. Обръщай внимание на тези, за които те е грижа. Понякога, когато някой, който обичаме, каже „ Добре съм “, той има потребност да го погледнем в очите, да го прегърнем и да му отговорим „ Знам, че не съм “. И не се разстройвай, в случай че някои хора се сещат за теб единствено когато имат потребност от теб.

9. Понякога би трябвало да пуснеш някой твой непосредствен на независимост, с цел да му позволиш да израсне.

10. За да получиш резултатите, към които интензивно се стремиш, от време на време би трябвало да се отделиш от хората, които не служат на твоите най-хубави ползи. Това ще ти разреши да откриеш свободно пространство за тези, които те поддържат. Случва се главно, до момента в който израстваш като човек. Затова открий кой си и какво искаш и когато осъзнаеш, че хората, които познаваш откогато се помниш не виждат нещата, както теб, резервира прелестните мемоари и направи крачка напред.

11. По-добре е да погледнеш обратно и да си кажеш „ Не мога да допускам, че направих това “, вместо да си помислиш „ Иска ми се да бях го сторил “. Накрая хората ще те съдят, ЗД един и същи метод при всички случаи. Затова не се опитвай да живееш по този начин, че да ги впечатлиш.

12. Ако търсиш благополучен край и не можеш да го откриеш, може би е време да започнеш да се оглеждаш за ново начало. Приеми, че би трябвало да се проваляш. Така се учиш. Най-силните хора са тези, които се усмихват на огромните компликации с откровена усмивка. Правят го, тъй като знаят, че няма да разрешат на нищо да ги повали и ще се придвижат към ново начало, в случай че е належащо.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР