Кодове ще има до сряда, до когато дните ще са

...
Кодове ще има до сряда, до когато дните ще са
Коментари Харесай

Анастасия Кирилова, НИМХ: Ледени дни до сряда, следва плавно повишение на температурите

Кодове ще има до сряда, до когато дните ще са ледени, по-късно температурите ще се покачат гладко, чака ни омекване в края на седмицата. Такава прогноза направи в студиото на Euronews Bulgaria Анастасия Кирилова, синоптик от Националния институт по метеорология и хидрология.

 
Нашият район е с много ниски температури, през днешния ден не престават преваляванията в Източна България, по Черноморието натрупа 4 см сняг, на Черни връх снежната завивка е над 80 см. Сняг има задоволително, няма да се стопи толкоз елементарно, в идната седмица температурите в планините ще останат същите, макар стоплянето.
Минималните температури се покачват много, северният вятър в Източна България ще продължи до сряда. Оранжев код.

 „ Не чакаме основни превалявания до края на тази седмица. Между 5 и 10 метра в секунда ще бъде скоростта напразно “, сподели Кирилова.

„ В момента оптималните температури са негативни и по близки до нулата и идващите два дни ще бъдат доста ниски, много мраз ще има. Очакваме в следобедните часове да има скъсване на облачността, не чакаме сняг да вали в София през днешния ден “, предвижда синоптикът.

По думите ѝ за Деня на влюбените (14 февруари) се надяваме да не е мъгливо.

Очаква ни релативно изсъхнал интервал сред 7 и 15 февруари, по-късно ще има смени с и без превалявания, сподели още тя.

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР